Wat is cupping

Wat is Cupping?

Cupping is een eeuwenoude behandelmethode die in diverse culturen gebruikt wordt. In de oude Egyptische, Griekse en in de Chinese geneeskunde wordt gebruik gemaakt van deze therapie. Bij Cupping therapie wordt gewerkt met een soort ‘kopjes’, ook wel cups, die van verschillende materialen gemaakt zijn: glas, plastic of silicoon. Deze cups zorgen ervoor dat de huid vacuüm gezogen wordt op de plek waar je deze cups plaatst. Hierdoor worden meridianen ontdaan van stagnaties, wordt lokaal een sterke doorbloeding bereikt en biedt cupping daarmee een flink aantal gezondheidsvoordelen.

Welke Verschillende cupping therapieën zijn er?

Er zijn meer dan 12 soorten cupping technieken. Maar er zijn drie soorten die wereldwijd het meest gebruikt worden, Dry cupping therapie, Dry massage cupping en Wet cupping (hijama) therapie.

De Dry cupping therapie wordt toegepast voor verschillende doeleinden. De cups worden gebruikt als voor het losmaken van de blokkades en bij pijnpunten. Vanuit de oudheid werd de zuigtechniek toegepast om gifstoffen en spierkrampen vanuit het bindweefsel naar de oppervlakte te trekken. De dieptewerking van de cups heeft een effectieve werking op pijnpunten en vast zittende gewrichten. Bij deze cupping therapie worden bloed, lichaamsvloeistoffen en energie in beweging gezet.

Wat is massage cupping?

Bij Dry massage cupping worden de cups van kunststof of glas op het lichaam geplaatst. Met behulp van olie of massage crème kunnen we de cups wat makkelijker over de huid bewegen.

De cups worden dus naast het losmaken van toxische afvalstoffen ook gebruikt als massagetool voor het losmaken van het bindweefsel en bij pijnpunten. Deze vorm van cupping kan ook worden toegepast ter voorkoming of vermindering van bijvoorbeeld rimpels en cellulitis.

Wat is wet cupping?

De Wet Cupping Hijama Therapie maakt gebruik van een plastic cup (of soortgelijk voorwerp). Waarbij deze op een specifieke plek wordt geplaatst waarna deze vacuüm wordt getrokken; dat wil zeggen, al het lucht wordt uit de cup gezogen, waardoor je een vacuüm creëert. Daarna wordt de cupping cup van de huid gehaald en worden er piepkleine, minuscuul, oppervlakkige krasje of prikje gemaakt in de huid. Het cupping cup wordt vervolgens weer op de huid geplaatst en weer vacuüm getrokken waarna er wat bloed vrijkomt. Deze behandeling kan op verschillende keren en op verschillende plaatsen verricht worden, en kan ingezet worden tegen allerlei kwalen. 

Is cupping veilig?

Alle verschillende vormen van cupping therapie zijn veilig wanneer dit wordt toegepast door goed opgeleide mensen en wanneer er aan de hygiëne regels wordt voldaan.

Waarom cupping goed is?

Cupping is niet alleen goed voor een verbeterde doorbloeding, losmaken van stijve spieren en lokale pijnverlichting. De vorige voordelen zijn direct merkbaar maar hieronder zijn nog een aantal andere punten waar jij van kunt profiteren:

  • Het zorgt voor vermindering van stress
  • Het verstevigt je huid en vermindert cellulitis
  • Het versterkt je immuunsysteem
  • Het verbetert je spijsvertering
  • Het helpt je lijf ontgiften / detoxen
  • Het zorgt voor een soepeler lichaam
  • Het zorgt voor vermindering van menstruatieklachten
  • Het haalt koude uit je lijf
  • Het vermindert longklachten


Maak nu een afspraak

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Je kunt afhankelijk van je doel, wekelijks of maandelijks een behandeling inplannen. Dit hangt natuurlijk van je klachten af. Wij adviseren in ieder geval drie behandelingen voor een optimaal resultaat.

Testimonials

M. Ziadi

“Zeer tevreden over deze praktijk, hygiënische behandeling, zeer professioneel zij hebben echt kennis en ervaring. Ik had in het begin niet zoveel vertrouwen in Hijama. Na de eerste behandeling voel ik me beter en de pijn is minder geworden, bravo!!! Ik ben van plan over twee weken een afspraak te gáán. maken”.

Ilham Kheinette

“Het heeft bij mij een hele tijd geduurd voordat ik durfde te gaan. Ik vond het namelijk maar eng. Daarnaast speelde de pijn in mijn schouder en de spanning in mijn nek een grote rol in de definitieve uitslag om de onderhandeling te ondergaan. De allereerste behandeling vond ik erg spannend, ik wist niet wat me te wachten stond. Ik keek op tegen iets wat achteraf zo ontspannen was en me zoveel goeds heeft gedaan. Ik voel een wereld van verschil als ik net een behandeling heb ondergaan. Het is echt een aanrader om te gaan als je twijfelt of bang bent, het resultaat voel je meteen”.

N. Harbouch

“Najat is voor ons de queen van Hijama”
Toen Najat mijn vroeg om een stukje te schrijven over hijama en wat het met mij gedaan heeft. Dacht ik meteen, wat niet? Een paar jaar geleden heb ik zelf voor het eerst over hijama gehoord. Ik werd erop geattendeerd door een vriendin, omdat ik veel ‘’vage klachten’’ had.
Vage klachten zoals vaak hoofdpijn, schouderklachten, menstruatieproblemen, niet lekker in mijn vel zitten. De eerste keer was even eng, maar nu kan ik niet meer zonder. Stiekem vind ik het heerlijk als ik de naaldjes in mijn huid voel.

Fathi

“Vorig jaar heb ik een hijama behandeling gedaan op mijn voeten, daarna was mijn blessure bijna zo goed als weg. Hijama lijkt echt een wondermiddel voor deze Achillespees ontsteking blessure. Ik wil jullie nogmaals bedanken voor de behandelingen tot zover en kijk ernaar uit een volgende afspraak te maken voor mijn definitief herstel.”

Ook benieuwd naar het effect van cupping op gezondheid?


Maak nu een afspraak