Over ons

Over Hijama Cupping Rotterdam

Ruim 18 jaar heeft Najat Haddouch zich op allerlei manieren verdiept in gezondheid. Totdat het lot (walhamdulilah) haar bracht op het pad van hijama/cupping en ze tot de conclusie kwam dat deze geweldige therapie in de loop der tijd ten onrechte is vergeten.

Er zijn zoveel overleveringen van onze profeet (SAWS) waarin duidelijk is dat deze therapie een gunst is voor de mensen. En er zijn wetenschappelijke publicaties die dit ondersteunen.

Geloof en wetenschap kwamen toen samen.

Het is dan ook haar missie, met de wil van Allah (soebhana wa ta3ala) om deze therapie weer in het voetlicht te brengen en mensen te laten profiteren van deze geweldige therapie.

In 2009 is dan ook de eerste hijama praktijk in Nederland geopend in combinatie met roqya.

Sinds die tijd is de toen kleine praktijk uitgegroeid tot een kliniek met meerdere diensten in de alternatieve, complementaire sector en collega’s met ervaring in o.a. massage, maatschappelijk werk en dienstverlening, kindercoach en studente Islamitisch geestelijk verzorgster.

Dit is wat de praktijk uniek maakt:

  • De praktijk is de eerste in Nederland waar geloof, wetenschap en natuurgeneeskundige principes gecombineerd worden. Natuurgeneeskundige behandelingen worden vanuit Islamitische basis uitgevoerd en gecombineerd met diverse wetenschappelijke onderzoeken.
  • Een breed scala aan complementaire behandelingen vinden plaats onder één dak, zodat mensen optimaal geholpen kunnen worden met al hun gezondheidsproblemen volgens natuurgeneeskundige principes.
  • Sinds 2009 hebben ruim 16.000 behandelingen plaatsgevonden in de praktijk met vele tevreden, en terugkerende, klanten.
  • Najat, de oprichtster van de praktijk, is de auteur van het boek hijama & cupping wat vol bewezen manieren om deze fantastische methode toe te passen staat.

Over Najat Haddouch

Najat is een moslima van Marokkaanse afkomst en heeft ruim 18 jaar in de reguliere gezondheidszorg gewerkt. Dit varieerde van o.a. verpleeghuizen, klinieken, RIAGG, rampenhulpverlening en 24-uurs crisisdiensten. De laatste jaren was ze hoofdbehandelaar van mensen met een psychiatrische stoornis.

Naast de diploma’s in de reguliere gezondheidszorg heeft ze ook een aantal diploma’s en certificaten behaald in de “complementaire ” sector. Eén daarvan is de kwalificatie voor hijama/cupping therapeut en orthomoleculaire therapie. 

Omdat Najat hijama / cupping therapie zo’n fantastische therapie vind, heeft ze na de kwalificatie nog veel meer onderzoek gedaan en onderwijs gevolgd en is met deze praktijk één van de grondleggers van hijama cupping in Nederland. Daarnaast is ze de eerste hijama docente in Nederland en heeft ze zelfs een boek over hijama geschreven.

Eveneens volgt Najat jaarlijks vele andere seminars en cursussen om haar kennis op peil te houden en is ze BIG geregistreerd.

25+

Jaar ervaring

25.000+

Tevreden klanten