BEN JIJ ER KLAAR VOOR OM JE LEVEN TE VERANDEREN?

 Wil jij mensen gezonder maken in overeenstemming met de sunnah?

 Wil jij een impact maken op de levens van mensen met gezondheidsproblemen?

Terwijl je de sunnah beoefent, beloningen verdienen voor het hiernamaals en een halal inkomen verdienen?

 

Mijn naam is Najat Haddouch

Toen ik 18 jaar oud was, begon ik mijn carrière in de gezondheidszorg. Zorgen voor de zieken gaf me veel voldoening in het leven, en voor een tijdje was ik heel gelukkig met mijn werk. Verschillende jaren later, nadat ik voor ontelbare patiënten gezorgd had, begon ik te denken dat ik meer kon doen om ervoor te zorgen dat deze mensen zich beter voelen, in plaats van ze medicatie te geven. Ik wou mijn leven op een betekenisvollere manier doorbrengen. Iets waarmee ik ook dichter bij mijn geloof kon komen. Elke dag dacht ik:

Waarom verspil je je tijd? Dit is niet het werk waarvoor je bestemd bent.

 Maar ik wist precies wat ik moest doen! Ik hielp ten slotte graag anderen.

 

Toevallig werd ik via mijn moeder geïntroduceerd in de beoefening van Hijama – de traditionele manier om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen door afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Ik wist nog niet wat het was, maar ik wou het wel verder ontdekken. Tijdens die periode begon ik mij al te verdiepen in Islamitische geneeskunde. Ik wilde er meer over weten. Want wat is Islamitische geneeskunde? Tijdens mijn onderzoeken en studies ontdekte ik dat Hijama aangeraden werd door onze profeet (vzmh), en dat wekte grote interesse bij me op. In mijn hart voelde ik dat dit hetgene kon zijn dat mijn leven op een drastische manier betekenisvoller kon maken.

Genezing is in drie zaken: in de insnijding van degene die hijama verricht, in het drinken van honing en in het brandmerken met vuur, maar ik verbied mijn gemeenschap het brandmerken.” (Al Boechari, 5356)

 

Wel, even doorspoelen naar vandaag,

Ik geef nu les in Hijama en beoefen Hijama als een vak! 

 

Stel je voor een vrouw, die dacht dat medicijnen de enige oplossing waren, die nu mensen helpt, hun pijn en lijden wegneemt op een natuurlijke manier.  Terwijl ze een halal inkomen heeft en de beloningen van Allah de verhevene daarboven krijgt. Hoe mooi kun je het hebben?

In feite, nadat ik deze kunst zoveel jaren beoefend heb, heb ik me gerealiseerd dat het mijn verantwoordelijkheid is om de praktijk van Hijama te verspreiden en bijna iedereen te laten doen wat ik heb gedaan – mijn brood verdienen in een Islamitische omgeving, de leer van de profeet (vzmh) verspreiden en vooral, andere mensen helpen.

 

Hier is een voorproefje van wat je kan verwachten van deze cursus:

 

1. Hoe werkt cupping?  

2. Gedetailleerde uitleg over de effectiviteit van hijama

3. Je leert hoe hijama werkt in het lichaam, volgens de verschillende theorieën

4. Begrijp de concepten van hijama, detoxificatie en het immuunsysteem

5. Dat hijama een vorm van Roqya is

6. Leer hoe je de verschillende stadia van ziekte kan vaststellen door naar de huid, kleur en postuur te kijken

7. Leer hoe je een anamnese moet nemen

8. Leer alle tips om hijama correct uit te voeren

9. Leer hoe je bloeddruk moet meten en waarom dat belangrijk is

10. Stap-voor-stap gids om hijama te beoefenen

11. Het menselijk lichaam begrijpen

12. Hoe geld te verdienen met Hijama

13. 7 principes van effectief luisteren

14. Hijama hygiëne begrijpen

 

 

Enkele leerlingen die de online cursus met succes hebben afgerond

In het jaar 2016 ben ik per toeval geïnteresseerd geraakt in cupping/hijama.

Ben gaan googelen en kwam uit bij Najat in Rotterdam. Heb me meteen ingeschreven en ben de cursus gaan volgen.

De leerzame cursus gaat o.a over meridianen, de Yin Yang, hijama en islam, en nog meer medische kennis. 
Ben ondertussen met mijn eigen bedrijf aan huis gestart. 
Zonder de cursus was het me niet gelukt. 
Wat ook leuk is is dat wij nog steeds een groepsapp hebben samen met de cursisten om ervaringen met elkaar te delen.

Elvisa Begic

Vorig jaar heb ik de online cursus gevolgd bij hijama en cupping, Najat. Mijn droom was al jaren geleden om de hijama onder de knie te krijgen. De leer van de hijama die de profeet Mohammed (vrede en zegeningen zij met hem) ons al heeft aangeleerd komt weer tot leven. De hijama heeft voor een ieder van ons voordelen, ik raad het iedereen aan.

Lees verder

Voor mij kwam het ook nog heel goed uit om dit online te kunnen volgen. Op mijn eigen tempo. De cursus zit zeker goed in elkaar. Hijama is natuurlijk niet alleen het praktijkgedeelte. Je hebt wel degelijk enige theoretische kennis nodig van het lichaam, maar ook de hygiene en omgang met de patientis zeker goed aan bod gekomen. Het hele plaatje is van belang. En alles komt in de cursus aan bod.Ook tijdens de praktijkdag kan je nog vele vragen stellen. En op deze dag wordt de verschillende hijama – cupping vormen goed uitgelegd en kan je hier genoeg tijd mee oefenen.

Na de cursus, die ik Alhamdoelillah met goed resultaat heb afgerond, ben ik direct mijn eigen praktijkje begonnen. Hijama Cupping Therapie Noord.

De kennis die ik heb opgedaan bij de cursus gebruik ik ook in mijn eigen praktijk. De patient wil graag uitleg wat hijama precies inhoudt, wat dit met het lichaam doet. En bij verschillende aandoeningen. Ik raad een ieder aan om zich te verdiepen in deze mooie geneeswijze.

Fatma Bekhit

Hijama Cupping Therapie Noord

In tegenstelling tot veel van de cursisten met wie ik de hijama cursus heb gevolgd, was hijama geen nieuw begrip voor mij. Hijama kende ik al sinds jongs af aan omdat de nichten van mijn moeder in Algerije dit deden en ik al heel jong was begonnen met het nemen van een hijama behandeling. Ik heb namelijk last van een zogenaamd pijn en spanningssyndroom die de reguliere geneeskunde niet voor mij kon oplossen, dus ik besloot al snel over te stappen naar de Geneeskunde van de Profeet salla Allah ‘alayhi wa sallam.

Lees verder

Na mijn VWO werd mijn syndroom alsmaar erger, en op een of andere manier kwam ik terecht bij Najat Haddouch voor een behandeling hijama. Van die behandeling herinner ik mij niet veel, behalve dat ik flauwviel en ik vervolgens allerlei adviezen mee naar huis kreeg. Die ervaring met Najat heeft mij aan het denken gezet, omdat ik het jaar daarop een medische studie zou gaan doen zag ik Najat als voorbeeld en ik wilde graag hetzelfde doen als zij: mensen motiveren én met de wil van Allah genezen van datgene waar ze misschien al jarenlang mee zitten.

Ik besloot tijdens mijn studie om de hijama cursus te doen en ik heb er geen seconde spijt van gehad. Alles wat je nodig had als basiskennis werd ons geleerd, van anatomie tot fysiologie tot hygiënische aspecten tijdens de behandeling. Er werd ook veel uitgelegd over de fabels en feiten rondom hijama en we hadden gastlessen van een huisarts en een acupuncturist, wat weer een heleboel verrijking was voor mij als cursist. We leerden over de geestelijke aspecten van hijama, zoals het behandelen van bezetenheid en boze oog. Dit heeft mij later na de cursus enorm geholpen. Of ik na de cursus klaargestoomd was om net als Najat mensen te helpen? Eigenlijk niet. Na de cursus heb je nog weinig ervaring en heb je in principe maar enkele keren geoefend. Daarom is het belangrijk om na de cursus niet te stoppen met leren en zeker verder te leren en durven te vragen. Na de cursus ben ik wel meteen gestart met hijama doen bij vrienden en familie, en mensen die via via behandeld wilden worden omdat ze niet naar een kliniek konden gaan. Tóen ging er een nieuwe wereld voor mij open, nieuwe mensen, de meest aparte verhalen EN de mooiste resultaten. Doordat ik mijn kennis van hijama combineerde met de medische kennis die ik tijdens mijn studie opdeed kregen de cliënten vertrouwen en daarvoor dank ik Allaah subhana wa ta3ala en daarna Najat voor haar wijze lessen. Het is nu drie jaar geleden dat ik de cursus heb gedaan en door het te blijven doen blijf ik meer leren. Ook na de cursus aarzel ik niet om vragen te stellen aan mijn omgeving als ik twijfel, en dan met name aan Najat. Ze is een docent met hart voor zowel onderwijs als gezondheid, moge Allaah haar werk doen zegenen en haar hassanaat doen vermeerderen.

Nawel Khelil

Het was nadat mijn verloofde ziek werd en constant in het ziekenhuis moest verblijven dat ik Hijama ontdekte. Het was alsof hij beetje bij beetje stervende was. We begonnen te vermoeden dat er een groter probleem was. Op een dag had ik een idee om online te gaan en het onderwerp ‘sihrk’ opende een hele wereld voor mij. Ik vond de symptomen die ik, tot mijn schrik, niet alleen bij mijn verloofde, maar ook bij mezelf herkende. Mijn verloofde annuleerde ons huwelijk en mijn wereld stortte in.

Lees verder

“Na een lange periode van depressie besloot ik om mijn lot in mijn eigen handen te nemen en niet als een marionet te worden bespeeld. Ik las over ‘roqya’ dat ook Hijama werd genoemd. Ik ben op zoek gegaan naar iemand die Hijama beoefende en dat is hoe ik Najat en haar praktijk vond. Ik belde direct voor meer informatie. Na het ophangen van de telefoon, belde ik gelijk weer om een afspraak te maken. Niemand in mijn omgeving had ooit van Hijama gehoord en wanhopig als ik was, hoopte ik dat dit mijn sabab zou zijn voor een kuur.

“Eerlijk, direct na de behandeling voelde ik mezelf zo goed. Ik kan dat gevoel niet onder woorden brengen. Het was alsof alle negatieve energie uit me gezogen werd. Ik heb sabr voor alles wat op mijn pad kwam en het maakte me erg rustig. Ik was veel minder geagiteerd. Het gaf me mijn levenslust terug. Ik was niet meteen genezen, maar ik had weer controle. Toen ik hoorde dat Najat Hijama onderwijst heb ik me aangemeld voor haar cursus. Ik begon mijn moeder en man te behandelen. Snel was ik bereid om mijn baan op te geven en te beginnen met mijn eigen praktijk. Wat is er mooier dan naar de Sunnah te handelen en er geld mee te verdienen?

H. Amhihan

“Ik, Hanan Dahmani, liep hier binnen als nieuwe klant. Na mijn tweede kind kreeg ik ineens pijn in mijn rechterheup. Een soort zeurende pijn die altijd aanwezig was. Mijn arts vertelde me paracetamol te nemen tegen de pijn, maar na een paar maanden hielp het niet meer. Ik begon vreemd te lopen om mezelf van de pijn te verlichten.

Lees verder

“Mijn zus vertelde me over Hijama-therapie. Tijdens de behandeling, met het plaatsen van de cup en het zuigen van de huid, voelde ik opeens meer pijn. Ik dacht, “Ik ga niet meer kunnen lopen na de behandeling”, maar tijdens de behandeling zijn mijn symptomen opeens verminderd. Na drie behandelingen was ik godzijdank pijnvrij. Nu herhaal ik driemaandelijks de Hijama-behandeling. Dit is mijn manier om gezond te blijven.

“Na mijn eerste Hijama-behandeling was ik zo enorm onder de indruk van deze positieve effecten, dat ik besloot om een opleiding te gaan volgen bij zus Najat. Nu ben ik een gecertificeerde Hijama-therapeut en help ik anderen met hun gezondheidsproblemen. Ik geniet van het contact met verschillende soorten mensen en het geeft me veel voldoening. Wat is beter dan geld te verdienen met iets dat van het geloof vandaan komt?”

Hanan Dahmani

Ben jij klaar voor de volgende stap in je leven?

ONLINE HIJAMA CURSUS

Je kunt meteen beginnen, na betaling krijg je direct een inlogcode en wachtwoord;

Je kunt de cursus in je eigen tempo volgen;

Les van een hijama expert met vele jaren aantoonbare ervaring;

De lessen bevatten ontzettend veel kennis over gezondheid en ziekte;

De kosten voor les- en collegegeld en studieboeken en vakliteratuur zijn fiscaal aftrekbaar. Hierbij een overzicht van de voorwaarden. Meer informatie is natuurlijk te vinden op: www.belastingdienst.nl;

Je kan na de cursus meteen aan de slag met Hijama;

Je ontvangt een erkend certificaat;

10% wordt gedoneerd aan goede doelen

 

 Nu we de voordelen hebben toegelicht van de online cursus, gaan we dieper in op de voordelen voor lichaam en geest. Laten we eerst begrijpen hoe Hijama als middel geneest en heelt met de wil van Allah (SWT).

In simpele bewoordingen, het:

 

Verwijdert onzuiverheden uit de bloedsomloop en de vitale organen;

Verwijdert overtollig “slecht” bloed;

Verwijdert gifstoffen uit het lichaam;

Reguleert lichaamstemperatuur door overtollige lichaamswarmte te verminderen;

Vermindert ontsteking en zwelling in spierweefsel;

Helpt het lichaam zichzelf sneller te helen;

 

Voordat we ons daarin verdiepen, laat ons eerst begrijpen hoe

Hijama als middel geneest en heelt, met de wil van Allah?

In simpele bewoordingen, het:

 

Verwijdert onzuiverheden uit de bloedsomloop en de vitale organen;

Verwijdert overtollig “slecht” bloed;

Verwijdert gifstoffen uit het lichaam;

Reguleert lichaamstemperatuur door overtollige lichaamswarmte te verminderen;

Vermindert ontsteking en zwelling in spierweefsel;

Helpt het lichaam zichzelf sneller te helen;

 

Dat zijn VEEL voordelen en er zijn steeds meer wetenschappelijk onderzoeken die bewijzen dat Hijama bijdraagt aan een betere gezondheid. 

 

Misschien denk je nu:

 

Hoe kan ik dit beoefenen zonder ENIGE ervaring?
 
Hoe kan ik mijn brood verdienen met Hijama?
 
Dit is een ongelooflijke moeilijke therapie, hoe vind ik hulp en ondersteuning?

 

Weet je, toen ik aan deze reis begon, had ik NIEMAND om raad aan te vragen, behalve Allah (SWT). Ik moest alles zelf bestuderen en ontdekken en ik geef toe dat, dat niet gemakkelijk was.

 

Maar het belangrijkste is dat het me is gelukt!

 

Ik leerde zoveel ik kon over Hijama en hielp duizenden mensen. Ik beheers de kunst en vandaag de dag heb ik patiënten van over de gehele wereld geholpen die mij hun fysieke en mentale problemen toevertrouwen. En met behulp van Allah (SWT), verlos ik hen hiervan. 

Jij kan ook meer dienen, meer doen, meer zijn en van waarde zijn in het leven van jouw broeders en zusters. Voel je gemotiveerd en krachtig over je dagelijks werk. Verdien een halal inkomen en ontvang daarbovenop de beloningen van Allah (SWT).

 

Alles wat ik ooit te weten ben gekomen over Hijama heb ik in een cursus gegoten die door iedereen geleerd kan worden!

 

Ja, door iedereen…

 

Dit wil ik je nog meegeven 

Je moet niet hetzelfde meemaken als wat ik moest meemaken, maar in plaats daarvan kan jij verder bouwen op wat ik geleerd heb en zo recht op je doel afgaan. Hijama is een wonderlijke techniek die wordt ondersteund door onze Profeet vzmh en het is een methode die zeker jouw tijd en moeite waard is.

 

Vandaag heb jij de kans om niet enkel de beoefening van Hijama te leren, maar ook om toe te passen en de kracht van het goede te verspreiden naar meer mensen voor slechts een kleine bijdrage. 

 

Vandaag kost mijn online Hijama en Cupping cursus slechts 

 

€497,-

Wanneer je deze cursus aanschaft, zal je vele uren aan kwalitatieve inhoud ontvangen over hoe je Hijama effectief moet toepassen. Als je, je vandaag nog aanmeld krijg je het volgende cadeau van ons: 

 

BONUSMATERIAAL

 

1 volledige verzorgde praktijkdag

 

 

Toegang tot de besloten Facebookgroep 

 

Het felbegeerde boek over Hijama

 

Meld je vandaag nog aan en ontvang al deze exclusieve bonusmateriaal

Islamic Medicine Academie wilt iets teruggeven aan de gemeenschap. Daarom doneren we 10% van alle inkomsten aan het IMAN-fonds (goed doel). Geen addertjes onder het gras en volledig transparant.

Of wil je deze cursus liever klassikaal volgen?

Schrijf je in voor de klassikale Hijama en Cupping opleiding

 Momenteel staat er geen fysieke Hijama cursus gepland vanwege de coronavirus. Klik op de onderstaande button om het inschrijfformulier voor deze opleiding te downloaden, om op een later moment in het jaar de klassikale opleiding Hijama en Cupping te volgen. 

 

 

Islamic Medicine Academy wordt erkend door: