Hoe gaat het met jou in deze nare tijden? De onrechtvaardige situatie rondom de kwestie Israel en Palestina. Bij mij gaat dat gepaard met emotie, mijn mening verkondigen waardoor ik soms in (verbale) conflicten terecht kom omdat ik het onrecht duidelijk wil maken. Dat laatste is niet handig maar je voelt je zo machteloos. Je wilt iets doen maar je kunt zo weinig doen. Dua doen we alhamdulilah. Kortom deze periode is stressvol en in stressvolle periodes gebruik ik een vitamine B-complex.

Wat zit er in een B-complex?

 1. B1 (Thiamine)
 2. B2 (Riboflavine)
 3. B3 (Niacine)
 4. B5 (Pantotheenzuur)
 5. B6 (Pyridoxine)
 6. B7 (Biotine)
 7. B9 (Foliumzuur of Folacine)
 8. B12 (Cobalamine)

Vitamine B speelt een cruciale rol bij het helpen van het lichaam om te gaan met stress. Hier zijn enkele redenen waarom vitamine B nuttig kan zijn bij stress:

 1. Energieproductie: B-vitamines zijn essentieel voor het omzetten van voedsel in energie. Stress kan fysieke en mentale vermoeidheid veroorzaken, en B-vitamines helpen ervoor te zorgen dat ons lichaam de energie heeft die het nodig heeft om goed te functioneren.
 2. Neurotransmitter Balans: B-vitamines, zoals B6, B9 (foliumzuur) en B12, zijn betrokken bij de productie van neurotransmitters zoals serotonine en dopamine. Deze neurotransmitters spelen een rol bij het reguleren van onze stemming en onze reactie op stress.
 3. Hormoonproductie: Vitamine B5 (pantotheenzuur) is betrokken bij de productie van stresshormonen in de bijnieren. Deze hormonen, zoals cortisol, helpen het lichaam te reageren op stressvolle situaties.
 4. Zenuwfunctie: B-vitamines ondersteunen de gezondheid van het zenuwstelsel. Een goed functionerend zenuwstelsel helpt het lichaam beter te reageren op stressvolle prikkels.
 5. Mentale Functie en Focus: Een tekort aan B-vitamines kan leiden tot symptomen zoals verwarring, irritatie en verminderde concentratie, wat de perceptie en reactie op stress kan beïnvloeden.
 6. Immuunsysteem Ondersteuning: Chronische stress kan het immuunsysteem onderdrukken, waardoor je vatbaarder wordt voor ziekten. B-vitamines, zoals B6, zijn essentieel voor een gezonde immuunfunctie.

Maar dat niet alleen. Vitamine B doet nog zoveel meer. B vitamines spelen ook een cruciale rol in het energiemetabolisme van het lichaam en zijn ze essentieel voor de gezondheid van de huid, het haar, de ogen en de lever.

Waar is het nog meer goed voor?

 • Huid & Haar: Biotine (B7) staat bekend om zijn rol bij het bevorderen van gezond haar en een gezonde huid.
 • Rode bloedcelproductie: Vitamines zoals B6 en B12 zijn betrokken bij de productie van rode bloedcellen.
 • Hersenfunctie: Folaat (B9) is essentieel voor de hersenfunctie en speelt een rol bij de geestelijke gezondheid.

Genoeg reden om een vitamine B-complex te gebruiken. Om je door deze stressvolle periode te helpen is deze nu in de aanbieding. Je kunt deze hier verkrijgen.

P.s. een hijama behandeling is ook altijd goed. Maak een afspraak voor locatie Rotterdam of Locatie Utrecht hier 

Lieve mensen, ik streef naar een gezonde ummah op alle fronten. Of het nu lichamelijk, mentaal of financieel is. Deel daarom dit bericht met jouw dierbaren.