Als je momenteel vakantie viert of vrij hebt, geniet er dan volop van! En ben je al terug? Geniet dan nog steeds van elk moment šŸ˜Š.Ā Ik zit zelf momenteel in Qatar. Qua timing is het misschien niet ideaal; het is super heet en de hitte beperkt de buitenactiviteiten. Gelukkig zijn de winkelcentra koel dankzij de airconditioning. Naar mijn idee zelfs te koel en daar kan ik slecht tegen. Ik heb dan ook een verkoudheid opgelopen. Sommige studies beweren dat dit niet mogelijk is vanwege de airco, maar wie weet wie die studies financiert, misschien wel de airconditioning-industrie? Wat is jouw ervaring? Heb jij last van de airconditioning?

Sommige zaken, zoals een hijama behandeling, bewijzen zichzelf zonder de noodzaak van ‘wetenschappelijk’ bewijs. Ik heb in 2009 de eerste hijama-praktijk in Nederland opgericht. Met meer dan 16.000 behandelingen en het opleiden van meer dan 600 mensen.Ā Door deze enorme schat aan ervaring hebben wij gezien dat een hijama behandeling, met de wil van Allah, een wonder kan zijn. Waar velen na een behandeling zich veel beter voelen of zelfs volledig van hun klachten af zijn.
De profeet heeft gezegd: “Het beste medicijn dat jullie hebben is hijama” [Sahih al-Bukhari, Hadith 5371].

Goed, terug naar Qatar waar ik op dit moment ben. Ondanks dat het de slechtste periode is om hier te zijn ben ik bevoorrecht en diep dankbaar dat ik hier mag zijn en dit mag beleven.Ā Ik ben hier omdat ik uitgenodigd ben om mijn passie uit te voeren. Ondanks dat hijama zichzelf bewezen heeft zijn er mensen die alles vanuit de wetenschap willen toepassen. Zo zijn er in Qatar en een aantal andere landen zoals bijv. Turkije regels rondom de toepassing van hijama. De Tabibi kliniek is een door de Qatari overheid geaccrediteerde instelling die cursussen mag geven in hijama. Zij doen dit aan gezondheidszorg professionals. Het is dan ook een eer dat ik gevraagd ben als samenwerkingspartner in het geven van cursussen voor gezondheidsprofessionals. Ook in Europa. Ben je een gezondheidsprofessional? Heb je interesse in een cursus met een internationaal diploma waarmee je ook in Qatar kunt werken? Laat het me weten dan verstrek ik je alle informatie.

Hoewel hijama zijn nut heeft bewezen, zijn wetenschappelijke studies, zoals die over het effect op hoge bloeddruk, waardevol om sceptici te overtuigen. We zien een stijging in jongere patiĆ«nten met hoge bloeddruk, en hijama kan helpen dit te verlagen. En zo zijn er vele onderzoeken die het effect van hijama op verschillende aandoeningen en klachten laten zien. NatuurlijkeĀ geneesmiddelen en manieren van leven worden vaker en vaker in een slecht daglicht geplaatst.Ā Het lijkt wel of er een missie is om natuurlijke therapieĆ«n en geneesmiddelen in diskrediet te brengen.

Mijn missie is precies het tegenovergestelde! Om jou te voorzien van alle mogelijke manieren jezelf gezonder te maken.Ā Vooral met behulp van hijama omdat dit gewoon een effectieve behandeling en een sunnah is. Wil jij ook leren om dit toe te passen? We beginnen binnenkort weer met een Nederlandstalige cursus. Meer informatie nodig? Klik dan op deze link!
Liefs Najat Haddouch