Je bent moe, zoekt je bed op om lekker te slapen en opeens hoor je daar een zoemend geluid die steeds dichterbij komt šŸ¦Ÿ šŸ¦Ÿ. Ken je dat? Zoemende muggen die je ā€™s nachts wakker houden en jeukende muggenbulten die je helemaal gek maken! Daar had ik dus vannacht last van. Meestal wordt Deet geadviseerd als het middel tegen muggen. Maar wist je dat Deet eigenlijk schadelijk kan zijn voor je gezondheid? Deet (N,N-diethyl-3-methylbenzamide), het actieve ingrediĆ«nt in dit maar ook in andere, vele insectenwerende producten, is gevaarlijk. Onderzoekers hebben vastgesteld dat Deet de werking van zenuwen kan verstoren en zenuwen kan beschadigen. Blootstelling aan deze stoffen kan leiden tot aantasting van de zenuwen in handen, armen, voeten en benen. Maar kan ook leiden tot schade aan de hersenen. En toch blijven miljoenen mensen dit toxische goedje gebruiken.

Dus dit gebruiken zou ik persoonlijk niet aanraden. Maar wat kun je dan wel gebruiken? Best wel veel eigenlijk. De natuur heeft heel veel opties om de muggen op afstand te houden. Bijvoorbeeld kokosolie! Onderzoek suggereert zelfs dat kokosolie effectiever kan zijn dan Deet. Muggen zouden liever niet op je lichaam landen als jij je lichaam insmeert met kokosolie, en het is nog goed voor je huid ook! Nog beter is het als jij de kokosolie mengt met een paar druppeltjes etherische olie zoals rozemarijn, citronella of lavendel. Ook het plaatsen van planten kan helpen. Muggen houden niet van eucalyptus, rozemarijn, citroengras of basilicum.

Maak een een spray met eucalyptusolie die helpt bij het afschrikken van muggen:

Benodigdheden:

Eucalyptusolie

Gedistilleerd water

Een lege sprayfles

Kies een sprayfles: Zorg ervoor dat de fles schoon en leeg is. Kies een fles die geschikt is voor het maken van een spray, bijvoorbeeld een flesje met een verstuiver.

De aanbevolen mengverhouding is meestal 10-20 druppels eucalyptusolie per 60 ml water. Je kunt de verhouding aanpassen op basis van je persoonlijke voorkeur en de sterkte van de olie die je gebruikt.

Meng de ingrediƫnten: Vul de sprayfles met het gedistilleerde water en voeg vervolgens de gewenste hoeveelheid eucalyptusolie toe. Sluit de fles goed af.

Schud de fles grondig om de olie en het water goed te mengen.

Test eerst een kleine hoeveelheid van de spray op een klein stukje huid om te controleren op eventuele irritatie. Als er geen negatieve reactie optreedt, kun je de spray op blootgestelde delen van je lichaam aanbrengen voordat je naar buiten gaat.

Voila, zo makkelijk is dat.

Liefs