Aloe vera wordt al duizenden jaren gebruikt vanwege zijn vele gezondheidsvoordelen. Zelfs de profeet vzmh heeft enkel positieve zaken over gezegd.

Een van de meest bekende Hadith over aloë vera wordt overgeleverd door Abu Musa al-Ash’ari, een metgezel van de profeet Mohammed (vrede zij met hem). Hij rapporteerde dat de profeet (vrede zij met hem) zei: “De aloë vera is een geneesmiddel voor 70 ziekten.” (Sahih Bukhari, Boek 71, Hadith 6641)

70 ziekten maar liefst! Ik ga ze niet alle 70 benoemen maar hieronder zie je wel de 6 belangrijkste voordelen.

  1. Verlichting van brandwonden en wonden: Aloe vera wordt vaak gebruikt om de genezing van brandwonden en wonden te versnellen vanwege zijn ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen. Het kan ook helpen bij het verminderen van littekens.
  2. Verlichting van huidproblemen: Aloe vera kan worden gebruikt om een breed scala aan huidproblemen te behandelen, waaronder acne, eczeem en psoriasis. Het kan helpen
  3. Het kan helpen om de ontsteking te verminderen en de huid te kalmeren.
  4. Versterking van het immuunsysteem: Aloe vera bevat verschillende voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen, die het immuunsysteem kunnen versterken en helpen beschermen tegen ziekten.
  5. Verlaging van het cholesterolgehalte: Sommige studies hebben aangetoond dat aloe vera kan helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte, wat op zijn beurt kan helpen bij het verminderen van het risico op hartaandoeningen.
  6. De laatste maar ook de belangrijkste is: Verbetering van de spijsvertering. Zoals eerder vermeld, kan aloe vera helpen bij het reguleren van de stoelgang en het verminderen van darmproblemen zoals obstipatie en prikkelbare darmsyndroom. Aloe vera is namelijk een natuurlijke bron van prebiotica, die als voedsel dienen voor de goede bacteriën in de darmen. Deze bacteriën helpen bij het afbreken van voedsel en het opnemen van voedingsstoffen, en ze spelen ook een belangrijke rol bij het handhaven van een gezonde immuunfunctie. Aloe vera bevat ook een breed scala aan fytonutriënten, waaronder anthraquinonen en polysacchariden, die ontstekingsremmende eigenschappen hebben en de darmwand kunnen beschermen tegen beschadiging en ontsteking.Je ziet dat dit mooie plantje heel veel voordelen heeft. Je kunt aloe Vera ook in supplement vorm vinden.

Lieve mensen, ik streef naar een gezonde ummah. Deel dit bericht zoveel mogelijk. Natuurlijk wel met bron vermelding.

Liefs,