Wat zijn sunnah dagen?

De profeet vrede zij met hem heeft gezegd, “Als je hijama ondergaat op de 17e, 19e of 21e dag (Islamitische hijri kalender) dan zal het een genezing zijn voor iedere ziekte”.

Ibn ‘Abbas(moge allah tevreden met hem zijn) heeft overgeleverd dat de Profeet(vrede zij met hem) zei:

“ De beste tijden om behandeld te worden met Hijama zijn de 17de, de 19de of de 21ste (van de islamitische maand, hijri kalender)” (Tirmidhi nr 2054)

Abu Hureira (moge Allah tevreden met hem zijn) overlevert dat de Profeet(vrede zij met hem) zei:

“Degene die wordt behandeld met Hijama op de 17de, de 19de of de 21ste (van de hijri maand) zal genezen worden (met de wil van Allah) van alle ziektes.”(Abu Dawood nr 3861)

Anas ibn Maalik vertelde (moge allah tevreden met hem zijn) dat de Profeet (vrede zij met hem) zei:

“Degene die behandeld wil worden met Hijama, laat hem dit dan doen op de 17de, de 19de of de 21ste (van de hijri maand) zodat zijn bloed niet in grote hoeveelheden zal vloeien en hem doden.”(Ibn Maajah nr 3489)

Dit zijn dus de beste dagen van de maand zonder twijfel. Maar dit betekent niet dat je alleen op deze dagen hijama mag ondergaan. Er zijn vele ahadith waaruit blijkt dat de profeet vrede zij met hem hijama liet toepassen wanneer dit nodig was. Zonder rekening te houden met welke dag het was. Hijama is, met de wil van Allah, een genezing voor de mensen op welke dag dan ook. Mocht je een behandeling willen omdat je je lichaam wil reinigen of ter preventie van ziekten, dan raad ik je aan om wel op 1 van de sunnah dagen te komen, omdat de nood niet hoog is en je kunt wachten tot deze dagen zich aandienen.

De hijama sunnah dagen voor maart zijn:

Donderdag 9 Maart
Zaterdag 11 Maart
Maadag 13 Maart

Boek je afspraak voor hijama Rotterdam of hijama utrecht online

#natuurlijkegezondheid #gezondheid #health #welness #natuurlijkegeneeskunde #vrouwen #sunnah #hijama #cupping #darmproblemen #cuppingtherapie #hijamarotterdam #hijamautrecht