Veel mensen denken dat ze gezonde darmen hebben. En het verbaast me steeds weer dat mensen zeggen dat ze geen verstopping hebben terwijl het hoogstwaarschijnlijk is dat dit wel zo is. Want weet je, verstopping is niet alleen het moeilijk naar het toilet kunnen gaan of 1 maal in de paar dagen naar het toilet gaan. Dan heb je het al over ernstige verstopping terwijl dit voor veel mensen normaal is. De waarheid is dat als je een gezonde darmwerking hebt, je eigenlijk na iedere maaltijd naar het toilet zou moeten gaan.  Is dit niet het geval dan heb je al last van constipatie. En als je last hebt van constipatie dan is het hoogst waarschijnlijk dat jij een grote hoeveelheid toxines, onverwerkte en verrotte voedsel in je darmen hebt. Stel je voor dat dit allemaal voor een paar dagen in je darmen blijft zitten, vind je het dan raar om gezondheids problemen te hebben?

Bacteriële onbalans 

In je darmen heersen ontzettend veel bacteriën. Slechte en goede bacteriën die probiotica worden genoemd. De verhouding zou 85% goede bacteriën moeten zijn en 15% slechte bacteriën. Helaas is dit niet het geval omdat de goede bacteriën door onze voeding, medicijngebruik zoals antibiotica, water etc worden gedood. Probiotica moeten ervoor zorgen dat onze darmen gezond blijven. Gezonde darmen hebben in de wand altijd al een soort van poortjes waardoor goede voedingsstoffen worden opgenomen. Maar soms raakt deze wand beschadigd waardoor deze hoog doorlaatbaar word en zo allemaal slechte stoffen in je bloedbaan komen die daar niet horen. Je afweersysteem die voelt zich bedreigd en gaat de strijd aan door afweerstoffen te maken. Dan kun je weer allerlei klachten krijgen zoals reuma, migraine etc.

10 Symptomen van een Lekkende darm

1. Darmproblemen zoals gas, opgezette buik, diarree of een spastische darm.

2. Allergie of asthma.

3. Hormonale onbalans zoals PMS or PCOS.

4. Autoimmuun ziekten, reumatoide arthritis

5. Chronisch vermoeidheids syndroom of fybromyalgie.

6. Psychische problemen zoals depressive, angst, ADD of ADHD.

7. Huidproblemen zoals acne, rosacea, of eczeem.

8. Vaak schimmel infecties.

9. Voedsel allergies of intoleranties.

10. Moeilijk gewicht verliezen

Aantonen van een lekkende darm

Het aantonen of je wel of geen lekkende darm hebt kan dmv een ontlastingsonderzoek. Deze onderzoeken zijn heel simpel, niet pijnlijk en kunnen je veel vertellen over de toestand waarin je darmen verkeren. Dit doen wij in samenwerking met een laboratorium.

Kun je een lekkende darm genezen?

Je kunt een lekkende darm genezen. De behandeling bestaat uit een aantal fundamenten zoals het reinigen van je darmen, opbouwen en versterken. Je bent altijd welkom voor een consult of behandeling.

p.s ik streef naar een gezonde ummah.  Deel daarom dit bericht met jouw dierbaren.

Liefs Najat Haddouch