Assalaam alaikoum,

 

Voel jij je moe, heb je last van slaapproblemen of slaap je gewoon acht uur en voel jij je nog steeds niet uitgerust? Heb je last van concentratieproblemen en ben je niet jezelf?
Dan kan het zomaar zijn dat je een magnesiumtekort hebt. 

Ongeveer 80% van de mensen heeft mogelijk een magnesiumtekort en dit kan de oorzaak van vele problemen zijn. Want als je een langdurig magnesiumtekort hebt dan kun je allerlei symptomen krijgen zoals depressie, angstklachten, spierkrampen, hoge bloeddruk, astma, rusteloze benen, diabetes, constipatie, hoofdpijnen en slaapproblemen.

Kortom een hele lange lijst met allerlei symptomen en uiteindelijk ziekten, die je soms makkelijk met magnesium kunt verhelpen. Het is zelfs zo dat artsen vroeger magnesium voorschreven bij heel veel aandoeningen zoals bijvoorbeeld hartritmestoornissen en zelfs epilepsie. Om de een of andere reden (hint: het is redelijk goedkoop) is magnesium nu vaak het laatste wat voorgeschreven wordt.

Magnesium is superbelangrijk voor onze gezondheid. Het wordt ook wel gezien als het ‘meester mineraal’ omdat het betrokken is bij méér dan 300 belangrijke processen inclusief detoxen en metabolisme… Zelfs het energieniveau wordt door magnesium beïnvloed. We hebben magnesiumsupplementen dus hard nodig, omdat:

  1. Uit onderzoek is gebleken dat het bijna onmogelijk is om via voeding voldoende magnesium binnen te krijgen; én
  2. De meeste supplementen maar één of twee vormen van magnesium bevatten, terwijl iedere vorm van magnesium weer wat anders doet en sommige vormen niet goed door het lichaam worden opgenomen.

Moet ik mijn magnesium spiegel eerst laten bepalen:
Een lage magnesiumgehalte is helaas lastig aan te tonen, aangezien magnesium voor het grootste deel ín je botten, tanden, cellen, spieren, organen en zenuwweefsel zit. Ongeveer 1% zit in je bloed, dus met bloedonderzoek alleen is geen betrouwbaar beeld vast te stellen.

Welke vorm van magnesium is het beste?
Vormen zoals magnesiumoxide, magnesiumchloride, magnesiumhydroxide en magnesiumsulfaat zijn minder biologisch beschikbaar en worden daardoor dus niet goed door ons lichaam opgenomen. Magnesiummalaat, magnesiumtauraat, magnesiumbisglycinaat en magnesiumcitraat noemen we organisch gebonden vormen van magnesium. Dit zijn vormen die wel goed door ons lichaam worden opgenomen en dus effectief zijn.

 

 

Welke vorm van magnesium heb ik dan nodig?

1. MAGNESIUMMALAAT is een verbinding van magnesium en appelzuur. Dit is de uit de citroencyclus gevormde energie en noemen we ATP. Appelzuur is in de meeste cellen van ons lichaam aanwezig en vormt een belangrijk onderdeel van de energiebron voor ons lichaam. Zo activeert magnesium de natuurlijke energie in je lichaam. Aangezien uit onderzoek blijkt dat de spieren malaat goed opnemen, is deze vorm de beste keuze voor de spieren, een verminderde spierwerking en migraine.

2. MAGNESIUMTAURAAT is magnesium gebonden aan l-taurine. Door deze binding wordt het makkelijker voor magnesium om de bloed-hersenbarrière te passeren. Bovendien is uit onderzoek gebleken dat bij deze vorm de opname in het hersenweefsel beter is ten opzichte van andere magnesiumvormen. Zo is magnesium goed voor de gemoedstoestand, het concentratievermogen en het geheugen.

3. MAGNESIUMBISGLYCINAAT is door de binding aan glycine een vorm van magnesium die ook goed de bloed-hersenbarrière passeert. Deze vorm is daarom inzetbaar bij behoefte aan geestelijke balans, vooral in relatie tot nachtrust. Deze vorm wordt ook vaak voorgeschreven bij brandend maagzuur.

4.MAGNESIUMCITRAAT is qua werking te vergelijke met magnesiummalaat. Het voornaamste verschil is echter dat magnesiumcitraat minder stabiel in het maag- en darmstelsel is. Waarom zou je deze dan toch overwegen? Die vraag is simpel te beantwoorden: magnesiumcitraat is goedkoper in aanschaf dan magnesiummalaat.
Ik heb over de jaren heen verschillende vormen van magnesium supplementen gebruikt. Wil je weten welke mijn favorieten zijn? Klik dan hier. 

Je kunt nu magnesium met 10% korting aanschaffen met de kortingscode MAGNESIUM bij het afrekenen.

Magnesium doet nog veel meer. Hieronder een samenvatting.

  • Magnesium speelt een rol bij botaanmaak en het behoud van sterke botten.
  • Magnesium is goed voor de gemoedstoestand, het celdelingsproces, het geheugen, de leerprestatie en het concentratievermogen.
  • Magnesium helpt de normale eiwitsynthese, een goede elektrolytenbalans en een normaal energieleverend metabolisme te behouden.
  • Magnesium is van belang voor sterke tanden.
  • Magnesium is goed voor de spieren en het zenuwstelsel
  • Magnesium heeft een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en futloosheid.

Om onze gezondheid goed te houden moeten we tekorten opvullen en zorgen we regelmatig detoxen. En daar hebben we gelukkig de hijama voor. Binnenkort beginnen de sunnah dagen weer. De beste dagen om hijama te verrichten.

Sunnah dagen voor de maand Oktober 2022 zijn:

Donderdag 13 oktober

Zaterdag 15 oktober

Maandag 17 oktober

Maak nu hier een afspraak voor de vestiging Rotterdam of Utrecht.

Ik streef naar een gezonde ummah.  Deel daarom dit bericht met jouw dierbaren.

 

Liefs,