Cliente Hafida (fictieve naam) heeft last van ernstige vermoeidheid en is vaak ziek. Ieder virusje die langs komt maakt haar ziek zoals zij dat zegt. Ook heeft ze regelmatig pijntjes in haar gewrichten. Dit gaat al bijna een jaar zo. Ze is voor haar klachten vaak bij de huisarts geweest maar daar komt niks uit.
In eerste instantie komt ze voor een hijama behandeling. Deze geeft haar wel enig resultaat maar toch blijft ze kwakkelen. Ik bespreek met haar het advies om laboratorium onderzoek te doen en met name de SKB test is in haar geval het meest passend.
Wat is een SKB Bloedanalyse❔
Sedimentatie = bezinking Kombi = combinatie van 2 testen Bloedtest = bepaald in bloed. Het is de combinatie van twee losse testen, te weten: ROTS en de SKL.
Aan de hand van een paar druppels bloed verkregen door een klein vingerprikje kunnen we heel wat te weten komen over de gezondheidstoestand van het lichaam. Allerlei verstoringen kunnen vroegtijdig worden ontdekt, voordat ze eventueel problemen zouden opleveren. Zo hebben we de mogelijkheid om preventief aan de gezondheid van onze cliënten te werken en problemen die er al zijn aan te pakken.
Wanneer wij het bloed naar het laboratorium sturen, onderzoeken zij de Reactieve Oxidatieve Toxische Sedimenten of in het kort ROTS.
Toxische sedimenten zijn de rest/afval producten van stofwisselingsprocessen en dysfuncties, de giftige neerslag in het bloed na de verbranding van eten en drinken.
Het immuunsysteem kan een bepaalde hoeveelheid ROTS wel verwerken, maar heb je teveel dan wordt het verzwakt. Aan de vorm van de sedimenten is te zien welke organen of weefsels belast worden.
De SKL berust op de vorm en structuur van de rode bloedcellen, in intereactie met hun directe omgeving. Dit geeft informatie over o.a. ontstekingen en ontgiftigings capaciteit via bijv. de lever en nieren. Bij elkaar is de uitslag zeer betrouwbaar en nauwkeurig.
De bloedsediment combitest (SKB-test) geeft antwoord op de volgende vragen:
⚬Hoe is het met de darmflora?
⚬Is deze verstoord of is er sprake van een schimmelinfectie?
⚬Zijn er in het lichaam (onderliggende) ontstekingen aanwezig?
⚬Is er sprake van een stofwisselingstoornis?
⚬Is er sprake van allergieën?
⚬Zijn er hormonale verstoringen?
⚬Is er een functiestoornis aan de lever, de nieren of het zenuwstelsel?
⚬Is er een tekort aan spoorelementen? Het gaat dan om metalen als zink, kobalt, koper, selenium, mangaan en ijzer. Wanneer deze waarden te laag zijn, kunnen er enzymblokkaden optreden.
⚬Is er een verstoring in het zuurstoftransport?
⚬Is er sprake van een tekort aan vitamine B12/foliumzuur?
⚬Is er aanleg voor het ontwikkelen van gewrichtsklachten zoals jicht, artrose, artritis of reuma?
⚬Heeft het bloed een verhoogde of juist verminderde stollingswaarde?
⚬Is er sprake van cysten vorming? Cysten zijn goedaardige knobbels, komen bij vrouwen meestal voor in de borsten (myomen) en bij mannen op diverse plaatsen onderhuids (lipomen).
⚬Is er sprake van adrenale(bijnier) stress? Wanneer er veel vrije radicalen in het bloed voorkomen, kunnen cellen beschadigd raken.
⚬Is er sprake van vaatverharding vernauwing of circulatieproblemen.
⚬Zijn er blokkaden van enzymen? Enzymen zijn lichaamseigen eiwitten die ons voedsel afbreken tot bruikbare bouwstenen voor het lichaam.
➡Uitslag⬅
Na SKB test werd duidelijk dat Hafida problemen had in de stofwisseling en dat hierdoor met name de lever werd belast. Opvallend waren ook de adrenale stress, en onderliggende ontstekingsprocessen en de allergische factor. Vooral de onderliggende ontstekingsprocessen kunnen de oorzaak van verschillende verstoringen zijn, omdat deze een constante activering van het immuunsysteem tot gevolg hebben.
In verband met de toxische belasting vanuit het maag/darm stelsel en de allergische factor kunnen er wisselwerkingen ontstaan die dan weer de ontstekingsprocessen activeren. Hierdoor worden dan weer de ontgiftende organen zoals de lever extra belast. Daarnaast werd ook duidelijk dat haar zink gehalte zeer laag was wat er ook toe kan leiden dat haar immuunsysteem verzwakt is.
Deze uitslag gaf ons weer houvast om gericht aan haar gezondheidsproblemen te kunnen werken.
Het advies vanuit mijn kant:
〰Fase 1: Reinigen
Hijama om het systeem te ontgiften.
Onze reinigings kuur om de darmen en lever schoon te maken en te ontgiften.
Oorzaken van stress identificeren door middel van gesprekken en deze elimineren.
Dieet advies
〰Fase 2: Herstellen en opbouwen.
Orthomoleculair advies om het spijsverterings stelsel in orde te krijgen, het immuunsysteem te ondersteunen, de lever te ondersteunen en hierdoor de ontstekingsprocessen te onderdrukken.
Suppletie om de tekorten omhoog te krijgen.
Anders leren omgaan met stress veroorzakers.
〰Fase 3: Stabiliseren.
Het totale traject heeft 3 maanden geduurd. Cliente is flink opgeknapt.
Alhamdulillaah
Wil jij ook weten of je disbalansen hebt? Doe dan een SKB test. Dit kun je hier inplannen. Na een week ontvang ik de uitslag. Deze zal ik samen met jou in een telefonisch consult bespreken. Dit consult is in de prijs inbegrepen.  
Liefs Najat Haddouch

5 reacties

 1. Locatie Utrecht: word hier ook
  alles uitgevoerd zoals disbalansen etc? En hoe zit met de vergoeding vanuit verzekering Zilverenkruis 3 ster?

  1. Beste Senay,
   in Utrecht wordt ook alles uitgevoerd. Wat betreft de vergoedingen kun je beter contact opnemen met je zorgverzekering. Wij zijn aangesloten bij beroepsvereniging de BATC. Je bent welkom.

   Liefs team hijama en cupping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *