Door de vele ziektes van mijn moeder, moge Allah haar genadig zijn, is mijn interesse op het gebied van welzijn en gezondheid al op vroege leeftijd ontstaan. Door deze ziektes ben ik me ook gaan verdiepen in hoe iets kan ontstaan en wat je zelf kunt doen om zo gezond mogelijk te blijven.

Darmkanker is één van de ziektes die mijn grote belangstelling heeft. Pasgeleden kwam ik een onderzoek tegen waaruit blijkt dat het gebruik van antibiotica wordt geassocieerd met een verhoogd risico op kanker en dan met name darmkanker. Antibiotica is zonder twijfel een middel dat je leven kan redden. Helaas wordt er ruimhartig omgesprongen met dit middel en soms wordt het ook te snel ingezet voor toepassingen, waarvoor ook andere middelen kunnen worden gebruikt.

Hierdoor kun je antibioticaresistentie krijgen. Bij antibioticaresistentie zijn bacteriën ongevoelig voor antibiotica geworden. Dit kan een groot probleem worden op het moment dat je antibiotica echt nodig hebt, maar daar komen we in een ander artikel op terug. Onderzoeken tonen aan dat antibiotica het microbioom verstoort. Het microbioom of ook wel de darmflora genoemd, is het geheel van micro-organismen dat zich in ons maag-darmstelsel bevindt.

We hebben allemaal ongeveer 1,5 kilo microbioom in onze darmen zitten, die uit biljoenen bacteriën, virussen, gisten en schimmels bestaat. Al deze bacteriën hebben een grote impact op ons leven, ons immuunsysteem en zelfs op onze stemming. De antibiotica zorgen er echter voor dat het microbioom verstoord raakt.

En antibiotica verstoort niet alleen het microbioom want uit andere onderzoeken is gebleken dat mensen, die langdurig antibiotica gebruiken, een grotere kans hebben op het ontwikkelen van poliepen. Het krijgen van poliepen is een bekende voorloper van darmkanker. Het gezond houden van onze darmen is daarom dus superbelangrijk voor onze gezondheid. Niet alleen om darmkanker te voorkomen maar ook om allerlei andere chronische auto-immuunziekten af te weren. Want onze darmen doen zoveel meer dan alleen het verteren van voedsel. Die bacteriën in onze darmen zorgen ervoor dat allerlei processen goed verlopen.

Zijn jouw darmen in balans en bevatten ze 85% goede bacteriën en 15% slechte bacteriën? Oftewel, is jouw darmmicrobioom in balans? Dat is namelijk de basis voor gezonde darmen en een gezonde gemoedstoestand. De beste manier om ervoor te zorgen dat jouw lichaam gezonde bacteriën voor je darmen bevat, is om je darmen gezonde bacteriën te voeden. Enkele symptomen van ongezonde darmen zijn onder andere winderigheid, een opgeblazen gevoel, misselijkheid en het hunkeren naar zoetigheden.

De beste manier om ervoor te zorgen dat je darmen de gezonde voeding krijgen, die ze nodig hebben, is door middel van probiotica. Probiotica is er in de vorm van supplementen of pillen maar er zijn ook voedingsproducten waar nuttige bacteriën in zitten. Uitstekende bronnen van probiotica zijn bijvoorbeeld kefir – een gefermenteerde melkdrank – of ander gefermenteerde voedingsmiddelen of drankjes. Zelf neem ik dagelijks deze probiotica.
Door de gezondheid van je darmen onder controle te houden, kun je voedsel op de juiste manier verteren, essentiële voedingsstoffen opnemen en een gezonde gemoedstoestand oftewel stemming behouden.

Hoe weet je hoe het met de gezondheid van je darmen is?
Denk je nu “ik heb vage klachten of darmproblemen” en wil je weten hoe het met je darmen staat? Dan kunnen we dit heel makkelijk uitzoeken. Onze ontlastingsonderzoeken geven uitgebreide informatie over jouw gezondheidstoestand. Hoe doen we dit dan? Moet je dan een potje ontlasting meenemen en naar Hijama en Cupping Rotterdam komen? Nee, dat is gelukkig niet het geval. Ik ga niet zelf naar de ontlasting kijken. Dit gebeurt gewoon in een wetenschappelijk laboratorium. Je krijgt van ons het materiaal, wat nodig is om dit onderzoek te kunnen doen. De resultaten krijg ik na 10 werkdagen en de uitslag zal ik dan analyseren. Als je me na 10 werkdagen belt, dan kan ik de uitslag per e-mail of telefonisch met je bespreken.

Wil je meer weten over dit onderzoek? Klik dan hier 

Binnenkort beginnen de sunnah dagen weer. De beste dagen om hijama te verrichten.

Sunnah dagen voor de maand September 2022 zijn:

Dinsdag 13 september

Donderdag 15 september

Zaterdag 17 september

Maak nu hier een afspraak voor de vestiging Rotterdam of Utrecht.

ik streef naar een gezonde ummah.  Deel daarom dit bericht met jouw dierbaren.

Liefs,

 

Bronnen