We zitten nu al zo lang in een crisis. Volgens sommigen een gezondheidscrisis en volgens velen met mij een capaciteits crisis. De zorg loopt niet over omdat er zoveel zieken zijn. De zorg loopt over omdat er niet voldoende bedden zijn en onvoldoende personeel. Het gekke is, dat de knappe knoppen die zich onze leiders noemen, de capaciteit nog verder hebben teruggebracht. In het regeerakkoord staat het plan om nog meer op de zorg te bezuinigen. Niet een paar miljoentjes. Nee er wordt maar liefst 4.5 miljard bezuinigd. Nog gekker vind ik dat er niets aan preventie wordt gedaan terwijl het overgrote deel van de ernstig zieken oud is, overgewicht heeft en ziek door onze ziekmakende levensstijl. We mogen nu niet sporten maar ongezonde voeding bestellen is geen enkel probleem. We leven nu eenmaal in ziektesysteem. Met ziekte als businessmodel. Als wij ziek blijven dan kan big pharma jaarlijkse spuitjes verkopen.

De oplossing? Doe er iets aan.

1. Wij moeten weer een gezonde ummah worden. Elkaar helpen om gezond te blijven en met natuurlijke middelen beter worden en gezond blijven.
2. Geef! Wist je dat je ziektes kunt voorkomen of tegenhouden met liefdadigheid?

Behandel je zieken met sadaqah. Sadaqah stoot alle ziektes en calamiteiten af.” (Bayhaqi)

“Liefdadigheid verhoogt iemands levensduur. Sadaqah vernietigt zonden en beschermt iemand tegen een vreselijke dood”.
(Tabarani)

GOED NIEUWS

Ik weet een heel mooi project voor jou. Het Winterproject van Stichting daar el atfaal gaat weer van start. Deze keer gaan we niet alleen de gezinnen, die in armoede leven, verblijden met royale voedselpakketten en warme dekens. Deze keer krijgen alle kinderen ook nog eens een oogtest. Oogartsen gaan mee om het zicht van de kinderen te onderzoeken, aangezien geen van de kids ooit een oogtest heeft gehad. Kinderen die vervolgens een bril of medicatie nodig hebben worden daar dan in voorzien. Hoe fijn is dat voor de kinderen!

De weekenden van januari 2022 hebben de vrijwilligers van onze samenwerkingspartner, el Ofoq, gereserveerd om aan de slag te gaan. Dan worden de dorpen/gebieden in het Atlasgebergte, zie paarse locaties op de kaart, bezocht en worden er aan de gezinnen pakketten uitgedeeld. Had zo gehoopt om erbij te kunnen zijn maar helaas! Het is echt enorm veel werk maar ontzettend hard nodig, vooral in deze tijd. Ik hoop echt dat alles voorspoedig zal verlopen, in sha Allah.

In een voedselpakket zit maar liefst 75kg aan etenswaren! Hierbij moet je denken aan langdurige voedselproducten zoals meel, griesmeel, suiker, olie, thee, kikkererwten, linzen, witte bonen, rijst etc. Ook krijgt elk gezin 2 warme dekens. Een pakket (75kg etenswaren, 2 dekens en een oogtest voor de kinderen) kost zo’n 70 euro.

Mocht je hiervoor een bijdrage willen leveren. Graag! Met deze link kun je een bedrag naar keuze invullen.

Dit project steunen kan ook gewoon door dit bericht te delen. Hoe je ons ook steunt, elke vorm van steun wordt gewaardeerd ❤

Waar wacht je nog op? Doe er je voordeel mee. Doneer hier

Barak allahoe fik 🙏 Bedankt🙏 Shokraan🙏 Thanks 🙏