De afgelopen tijd heb je niet zoveel van mij gehoord. Door de verbazing over wat er in de wereld gebeurde, kon ik niet anders dan stil zijn, te kijken, luisteren en te observeren. Wat is nu waarheid en waar gaat de wereld naar toe? Ik probeerde zo min mogelijk te stressen of zinloze discussies aan te gaan over waarom wel een vaccinatie of geen vaccinatie. Een keuze, die je als mens zelf zou moeten kunnen maken. Wat je ook kiest. Iets waarover minister De Jonge zei dat je altijd die keuzevrijheid zou behouden, blijkt niet waar te zijn. Je keuzevrijheid wordt je eigenlijk ontnomen. Je kunt op dit moment niet naar een restaurant gaan als je geen QR-code hebt of gevaccineerd bent. Inmiddels zijn er heel wat wetenschappelijke onderzoeken gedaan en is er gebleken dat de immuniteit, na een natuurlijke infectie, een veel betere bescherming dan na een vaccinatie geeft.

Juist de landen met de meest gevaccineerden zoals (Israel, Ijsland en Engeland) hebben hoge aantallen positieve testen. Wij weten nu dat deze mensen ook een hoge virale lading kunnen dragen, het virus kunnen overdragen en in het ziekenhuis kunnen belanden. De Israëlische doctor Kobi Havi geeft op Channel 13 News aan dat 85 tot 90% van de ernstig zieke mensen in het ziekenhuis volledig gevaccineerd zijn. De effectiviteit van de vaccinaties lijkt af te nemen of te verdwijnen. (Bron: HP/De Tijd)

Uit vijftien wetenschappelijke onderzoeken is inmiddels gebleken dat de immuniteit na een natuurlijke infectie een betere bescherming geeft dan de immuniteit na een Covid-19 vaccinatie. Een Israëlisch onderzoek toonde een 27 x minder kans op herinfectie en een 8 x mindere kans op ziekenhuisopname in vergelijking met een vaccinatie. En toch wordt er wereldwijd gesproken over een derde vaccinatie en mogelijk gewoon jaarlijks een vaccinatie.  Snap jij het nog?
Verzwakt immuunsysteem

Wat mij betreft is ons immuunsysteem nog steeds de belangrijkste speler in dit hele verhaal. Als deze sterk is, dan kun je met de wil van Allah bacteriën, virussen en zelfs kanker overwinnen. Helaas zeggen steeds meer immunologen nu dat we juist een verzwakt immuunsysteem hebben waardoor we sneller van infecties en chronische ziektes last kunnen krijgen. Alle coronamaatregelen van de afgelopen tijd hebben hieraan bijgedragen. Sterker nog, juist het volgen van deze maatregelen, zoals het constant gebruiken van desinfectans, mondkapjes en afstand houden, hebben hieraan bijgedragen.
Om je immuunsysteem sterk te houden, moeten we aan preventie doen. Dat betekent dat je moet letten op je voeding, moet bewegen en bijvoorbeeld vitamine D moet gebruiken, waarvan overduidelijk is aangetoond dat deze belangrijk voor een gezond immuunsysteem is. Vooral voor mensen zoals ik. Mensen met niet-westerse roots. Dit zijn zaken, die bijna niks kosten. Het is zo jammer dat dit niet standaard wordt geadviseerd. Het valt me steeds vaker op dat goedkopere, betere alternatieven niet omarmd worden. In plaats daarvan wordt er, zelfs bij baby’s, naar duurdere medicijnen of ziekenhuisopnames gegrepen, met alle ellende die daarbij komt kijken.

Goedkope behandeling voor zieke baby’s niet omarmd door ziekenhuizen!

Wist jij dat er bij baby’s een gevaarlijk lage bloedsuikerspiegel kan ontstaan? Dit kan tot hersenschade leiden.
Normaal gesproken worden baby’s met een glucose-infuus behandeld. Dat moet in het ziekenhuis gebeuren. Het gevolg: moeder en kind worden gescheiden en de baby ligt een paar dagen op de kinderafdeling. En dat is voor zowel moeder als kind verschrikkelijk. ‘De eerste dagen na de geboorte is voor kinderen en ouders een hele kwetsbare periode. We weten dat het voor de ontwikkeling van het kind heel belangrijk is om die periode zo ongestoord mogelijk te laten verlopen.’ aldus kinderarts Jolita Bekhof van het Isala Ziekenhuis.
Eerdere internationale onderzoeken en een onderzoek van kinderartsen in Zwolle toonden aan dat een beetje suikerwater of suikergel een aanzienlijk deel van de ziekenhuisopnames van pasgeboren baby’s kan voorkomen. Dit stuit helaas in de reguliere zorg op weerstand. Het is niet de eerste keer dat dure zorg, waarvoor een bewezen veilig en veel goedkoper alternatief bestaat, niet of moeizaam wordt geïmplementeerd.

Een beetje suikerwater heeft totaal geen bijwerkingen, het bespaart onnodig leed en is veel goedkoper – maar toch hanteert slechts een handvol van de in totaal ruim 70 kinderafdelingen in het land deze werkwijze. Hoe kan dat? Kan dit te maken hebben met het verlies van inkomsten?

Ik zeg: volg de Sunnah!

Er zijn nog meer goedkope alternatieven voor dit probleem. Iets wat van de sunnah is en wat moslims al eeuwen doen. Namelijk, het geboorteritueel tahneek of tahniek.

Tahniek is het kauwen op iets zoets, zoals bijvoorbeeld een zachte dadel, wat vervolgens in de mond van een pasgeborene wordt geplaatst en tegen zijn/haar gehemelte wordt gewreven. Dit zal ervoor zorgen dat de bloedsuikerspiegel omhoog gaat en het suikerwater, de gel of opnames zullen dan niet meer nodig zijn. Dit geboorteritueel is een Sunnah van onze profeet vzmh.

Aisha, zijn geliefde vrouw, moge Allah tevreden over haar zijn, zei: “Baby’s werden naar de Boodschapper van Allah gebracht en hij zegende hen en nadat hij op iets zoets gekauwd had, wreef hij het zoet ervan tegen hun zachte gehemelten…” 

Hiermee volg je de Sunnah, ben je preventief bezig en versterk je het immuunsysteem van de baby.
Ik blijf erop hameren. Houd je immuunsysteem zo sterk mogelijk. Naast de eerder genoemde adviezen blijft de Sunnah van een hijama-behandeling toch mijn grootste passie. Ik heb gezien wat het met mijn klanten doet. Neem daarom regelmatig een hijama-behandeling. En het goede nieuws is dat dit binnenkort ook in Utrecht kan. 

Nieuwe vestiging in Utrecht 🥳
Ik ben blij dat ik je kan laten weten dat binnenkort onze nieuwe vestiging in Utrecht wordt geopend. Deze week volgt er meer informatie met een leuke openingsactie. Houd de website of de nieuwsbrief in de gaten.

Liefs,