Gebruik van rozenwater

Rozenwater

Een product rechtstreeks uit Marokko. Het wordt al eeuwenlang in het Midden-Oosten gebruikt.
Rozenwater heeft hydraterende en zuiverende eigenschappen. Het kan voor veel doeleinden worden gebruikt, op je haar en voor je lichaam.

Rozenwater bevat de vitamines A en C en de polyphenolen fungeren als anti-oxidanten waardoor ze de huid een stralende teint geven. De droge huid wordt gehydrateerd, het kalmeert de gevoelige huid en neemt de vetten op van de vette huid. Dit maakt rozenwater geschikt voor alle huidtypes. Het is een ideale gezichtsreiniger.

Hieronder wat beauty tips

Tip 1: Rozenwater helpt tegen wallen. Doe een flinke scheut  rozenwater op twee wattenschijfjes en leg ze voor 10 minuten in de diepvries. Haal ze uit de diepvries en doe je hoofd naar achteren en leg ze op beide ogen.

Tip 2: Bij een vette huid, rozenwater absorbeert overtollige olie op de huid. Doe een paar druppels  rozenolie op een watje en veeg over de vette huid.

Tip 3: Rozenwater kun je gebruiken na het scheren, het heeft een kalmerend effect op de gevoelige huid. Er zit geen alcohol in dus het prikt  niet. Doe rozenwater in een verstuiver en spray over de onthaarde delen.

Tip 4: Rozenwater helpt bij acne, rozenwater heeft antibacteriële  en antiseptische  eigenschappen wat het geschikt maakt als middel tegen acne. Spray op de acne plekken met rozenwater.

Rozenwater is trouwens stressverlichtend, helpt tegen roodheid, en verminderd rimpels. Je kan er ook heerlijk van slapen! Een tip voor mensen die niet goed in slaap vallen!

Naast dat je rozenwater kan gebruiken voor je huid en haar wordt het ook gebruikt in koekjes. Het kan ook gebruikt worden in je thee of sap. Let wel op dat je dan een 100% pure biologische variant kiest!

Gebruik jij wel eens rozenwater?