lactose intolerantie

Voel jij je regelmatig moe en traag? Ben jij je energie kwijt of heb je regelmatig een opgeblazen gevoel? Heb je last van winderigheid, wisselende ontlasting of veel boeren? Dit kan simpelweg een voedselintolerantie zijn. Met onze test kun je levensmiddelen die slecht voor jou zijn uitsluiten. In Europa is maar liefst ca. 45% van alle volwassenen intolerant aan één of meerdere ‘gewone’ voedingsmiddelen zoals melk, tarwe, gist of eieren.

Maar liefst ca. 60% van alle kinderen heeft een voedingsintolerantie! De reactie op voedingsintolerantie bij kinderen is trouwens over het algemeen anders dan bij volwassenen.

Dit probleem komt grotendeels door onze historische achtergrond en heeft vaak een direct relatie met onder andere nieuwe ontwikkelingen in massa-productie, groei- en bestrijdingsmiddelen, genetische manipulatie, kunstmatige geur-, kleur en smaakstoffen (e-nummers), de import van voedingsmiddelen en natuurlijk de migratie vanuit bijvoorbeeld Noord Afrika naar het koude kikkerlandje Nederland. Met andere woorden we zijn anders gaan eten. Heel anders dan onze voorouders en anders dan onze genen gewend zijn. Aanpassing aan nieuwe soorten voeding kan wel tot 4 generaties duren!

Een intolerantie?
Wat veel mensen denken is dat een intolerantie hetzelfde is als een allergie, maar dit is dus niet zo. Er is sprake van een intolerantie als het lichaam op een negatieve manier reageert als het is blootgesteld aan bepaalde producten. Dit moet niet worden verward met een allergie, dat is een meer ernstige, vaak acute reactie en is over het algemeen een levenslange aandoening.

Allergieën worden gedetecteerd door het meten van de hoogte van Immunoglobuline E (IgE) in het bloed, omdat deze specifieke bloedcellen helpen de allergieën te bestrijden. Indien je allergisch bent voor een bepaald soort voedsel of een stof, dan zal je lichaam direct reageren op het moment dat het ermee in contact komt.

Algemene allergische reacties kunnen bestaan uit lokale zwelling (bijvoorbeeld de tong of de keel), huiduitslag of ademhalingsproblemen. Pinda, schaaldieren, ei en soja zijn enkele van de meest voorkomende allergenen.

Ter vergelijking, een intolerantie is niet zo ernstig en onmiddellijk als een allergie. Maar op lange termijn is het net zo schadelijk! Deze klachten komen geleidelijk; ongeveer 30 minuten tot 48 uur later. De symptomen bestaan uit hoofdpijn, opgeblazen gevoel, gelokaliseerde jeuk, huidirritaties zoals eczeem, overmatige slijmproductie, overdreven gasvorming, diarree en vermoeidheid. Dus vaak weten mensen niet eens dat ze ergens intolerant voor zijn, omdat de symptomen veel later komen.

Wat is nu precies een intolerantie?

Er is sprake van een intolerantie als het lichaam niet in staat is een product goed te verteren, dit is een voedselintolerantie of een omgevingsintolerantie (een niet-voedselintolerantie). Intoleranties kunnen optreden als gevolg van een aantal redenen, de twee meest voorkomende zijn:

 • In het lichaam ontbreken de noodzakelijke spijsverteringsenzymen voor een bepaald voedingsmiddel en kan dit daardoor niet goed verteren of efficiënt de voedingsstoffen eruit halen. Bijvoorbeeld bij een lactose-intolerantie maakt het lichaam het enzym lactase niet of te weinig aan. Lactase is een enzym die voor de vertering van melksuiker(lactose) zorgt. Wanneer dit enzym niet genoeg aanwezig is heeft iemand dus een lactose-intolerantie. Dit is vaak een darm probleem.
 • Een gevoeligheid als gevolg van overconsumptie of teveel blootstelling. Met andere woorden je eet het te vaak.

Om te achterhalen of jij een intolerantie of gevoeligheid hebt voor etenswaren, heb ik vandaag een geweldige aanbieding voor je! Je kunt je tegen een gereduceerd tarief laten testen. Let op! Het betreft hier een een echt laboratorium onderzoek. 

Interessante feiten over intoleranties:

 • Veel mensen die gediagnosticeerd zijn met een tarwe-intolerantie zijn eigenlijk intolerant voor de chemicaliën die gebruikt worden om het brood te maken, Onze test identificeert deze chemicaliën.
 • Hooikoorts patiënten kunnen intolerant zijn voor gras, tarwe of boompollen. Onze test identificeert de exacte pollen die jou hooikoorts veroorzaakt.
 • Een veel voorkomende oorzaak voor huidaandoeningen is een intolerantie voor sla. Onze test identificeert niet alleen het soort sla waar u intolerant voor bent, maar ook de oorsprong van de sla bijv. Kos.
 • Als jij onverklaarbare problemen met de spijsvertering, huid- of ademhalingsproblemen hebt dan is het nodig dat jij je intolerantie niveaus regelmatig laat testen.
 • Intolerantie voor chemicaliën of non-food producten veroorzaakt identieke symptomen als die van voedselintolerantie, het is dus van essentieel belang dat beide op hetzelfde moment getest worden.
 • Iedereen lijdt aan intolerantie, maar niet alles zal leiden tot zichtbare symptomen of grote problemen veroorzaken. Daarom is een één stap test belangrijk en hoeft u niet extra te betalen om te achterhalen waar u intolerant voor bent.
 • Je intoleranties kunnen met de tijd veranderen of worden beïnvloed door blootstelling aan producten en je omgeving. Als je onverklaarbare huid-, ademhalings- of spijsverteringsproblemen heeft dan dien jij je intolerantie niveaus regelmatig te testen.

Waarom testen? 
Het identificeren van producten waar je intolerant voor bent is echt belangrijk! Als jij een voedingsintolerantie hebt en je blijft het eten dan word je immuunsysteem constant getriggerd. En dan ligt op lange termijn een auto-immuun ziekte op de loer. Het aantal mensen die lijden aan intoleranties neemt toe. Naast de fysieke en lichamelijke ongemakken kunnen de symptomen ook van invloed zijn op je geestelijke gezondheid. En soms kan het zelfs zo zijn dat je eigenlijk geen normaal leven kan leiden.

Meten is weten!

Als je weet welke intolerantie je hebt dan kun vervolgens stappen ondernemen om je eetpatroon te veranderen.

Welke soorten voedselintoleranties zijn er?

Er zijn superveel verschillende soorten voedsel intoleranties. De ene intolerantie komt meer voor dan de ander, hieronder een top 5 van de meest voorkomende voedselintoleranties.

 1. Melk- en melkproducten Lactose-intolerantie
  1. Zit in: zuivelproducten als boter, crème fraîche, dessert en ijs
  2. Maar ook in: aardappelpuree, beschuit, paneermeel, kauwgom, pasta, soep, saus, toffee, worst, chips, tandpasta
 2. Tarwe en Gluten Tarwe-intolerantie en Coeliakie(glutenintolerantie)
  1. Zit in: brood, pasta, koek, gebak, ontbijtgranen, rogge, spelt
  2. Maar ook in: haver, bier, borrelnoten, chips, drop, winegum, hagelslag, ijs, mayonaise, pindakaas, snacks, wijn, worst
 3. Noten/Pinda Noten/Pinda Intolerantie
  1. Zit in: (pel)pinda’s, borrelnoten, satésaus, alle noten-mixen, hazelnootpasta, studentenhaver, candybars
  2. Maar ook in: bak- en braadproducten, bouillon, koek, plantaardige olie, salade, soep, saus, snacks, snoep, chocolade pasta, marsepein, praliné chocolade, waldorfsalade, amandelspijs, worcestershiresaus
 4. Schaal/Schelpdieren Schaal/Schelpdier intolerantie
  1. Zit in: krab, garnalen, kreeft, mosselen, oesters, inktvis, slakken
  2. Maar ook in: kroepoek, sambal, surimi, kruidenmix, Oosterse gerechten, paella, tapas, soep
 5. FruitFructose-intolerantie
  1. Zit in: fruit, honing, maïs
  2. Maar ook in: Frisdrank, snoepgoed, gezoete yoghurt, salade dressing, brood, fruit in blik, vruchtensappen uit een pak, muesli repen

Welke symptomen heb je bij een intolerantie?

Er zijn veel verschillende symptomen voor voedselintoleranties. Als je erachter komt welke intolerantie je hebt, zullen deze symptomen dan ook verdwijnen! Mits je er natuurlijk iets aan doet. Voorbeelden van symptomen zijn:

 • Moeheid
 • Spierpijn
 • Somberheid
 • Overgewicht
 • Gewrichtspijn
 • Huidaandoeningen
 • Hoofdpijn en migraine
 • Depressiviteit/angsten
 • Oedeem (vochtophoping)
 • Vatbaar voor verkoudheid
 • Aften (zweertjes in de mond)
 • Winderigheid / opgeblazen buik
 • Zweren in de twaalfvingerige darm
 • Obstipatie (verstopping in de darm)
 • Hyperactiviteit en ADHD bij kinderen
 • Maagzweer (wond in de darm- of maagwand)
 • Ziekte van Crohn (ontstekingsziekte van de darm)
 • Prikkelbare darm syndroom (aanhoudende darmstoornis)
 • Reumatoïde artritis (chronische ontstekingsziekte van de gewrichten)
 • vermoeidheid,
 • hoofdpijn
 • huidirritaties zoals eczeem

 

De meeste mensen spenderen hun gezondheid aan geld verdienen. En moeten daarna hun geld spenderen aan hun gezondheid terug te krijgen

Laat je vandaag onderzoeken en krijg bij de uitslag deskundig advies.

Ja dat wil ik!

Bestel hier het onderzoek. 

INFORMATIE OVER HET ONDERZOEK

Bij deze pre-screening worden 31 voedingsmiddelen in kaart gebracht.

Eerst worden de 7 meest voorkomende voedingsallergenen getest op zowel IgG- als IgG4-reactie.

Ananas

Melk

Tarwe

Zalm

Kippeneiwit

Pinda

Tomaat

Daarna wordt deze test op maat aangevuld met nog eens 24 voedingsmiddelen, waarvan het in de verwachting ligt dat je hier een overgevoeligheid voor hebt, gebaseerd op de eerste meting van de 7 meest voorkomende voedingsmiddelen.

Bestel de test hier