Onlangs heb ik een nieuwe ontdekking gedaan die ik jullie niet kan onthouden. Om mijn magnesium gehalte op peil te houden gebruik ik magnesium spray.

Waarom magnesium?
Na zuurstof en water is magnesium het belangrijkste mineraal wat de mens nodig heeft. De belangrijkste functie van magnesium is dat het de enzymen in het lichaam activeert en cruciaal is voor meer dan 300 enzymgedreven biochemische reacties.  Magnesium speelt dus een belangrijke rol in heel veel zaken.

Magnesium reguleert en heeft invloed op onder andere:

  • Enzymactiviteit: inschakelen van duizende biochemische processen
  • energieproductie
  • mineralenbalans: nodig voor het in leven houden en functioneren van de cellen
  • ontspanning van de spieren, bloedvaten en zenuwen
  • vorming van gezonde botten en tanden
  • verhoging van weerstand tegen stress en spanning
  • geheugen en concentratievermogen
  • overdracht van zenuwprikkels en het juist functioneren van je spieren.

Ondanks dat magnesium in vele soorten voeding te vinden is blijkt uit onderzoek dat meer dan 60% van de mensen in het westen met een tekort leven. Er bestaat een waslijst aan symptomen die gelinkt worden aan magnesium deficiëntie. Dit is ook niet zo vreemd want magnesium is super belangrijk voor je gezondheid.

Een licht tekort kan al leiden tot:
-nervositeit,
-prikkelbaarheid,
-depressieve gevoelens,
-verwarring,
-tics,
-trillen,
-slapeloosheid
-futloosheid
-vermoeidheid

Mocht jij jezelf herkennen in bovenstaande symptomen probeer dan meer magnesium aan je dieet toe te voegen.

Goede bronnen van magnesium zijn o.a.: 
-spinazie,
-noten,
-peulvruchten,
-rauwe cacao,
-zilvervliesrijst,
-avocado,
-makreel
-broccoli.

Ook kun je magnesium aanvullen middels tabletten, capsules, magnesium olie, magnesium vlokken of spray. Daar ik nogal een gevoelige huid heb zorgt deze spray bij mij voor huidirritatie. Dit maakte dat ik nalatig werd en vaker niet ging sprayen dan wel. Ik besloot onderzoek te doen in de hoop een oplossing te vinden die voor mij werkt. Ik stuitte op een blog van een dame die ongeveer hetzelfde probleem had. Ze besloot om magnesium olie te verwerken in body butter…Wat een super idee! Zo enthousiast als ik was ben ik ervoor gegaan en ik moet zeggen het is geweldig! Geen last van huidirritatie en jeuk meer. Slechts enkele prikkelingen en that’s it! Gemak dient de mens dus ikzelf hou het op zo min mogelijk ingrediënten. Bij het maken van body butter moet je een verhouding hanteren van ongeveer 75% vaste olie en 25% vloeibaar.

Het recept is als volgt:
150 gram kokosolie
50 gram olijfolie (mag ook een ander soort zijn)
4 eetlepels magnesium olie
Ongeveer 10 druppels etherische olie (ik heb lavendel gebruikt )
Neem de olie en laat het smelten au bain marie. Nu moet het afkoelen totdat het gaat stollen (koelkast versnelt het proces). Daarna ga je het mixen totdat je een slagroom achtig substantie krijgt. Doe de magnesium en lavendel olie er nu bij en weer mixen tot het één geheel wordt. Et voilá magnesium body butter! Simpel toch?

Sunnah dagen!
 

De hijama sunnah dagen  zijn als volgt:

Dinsdag 30 maart
Donderdag 1 April
Zaterdag 3 April

Heb je nog geen afspraak? Neem dan snel contact met ons op en reserveer jouw plekje.