Door onze hedendaagse levensstijl, lekker lui, zitten en liggen, is het helaas een feit dat 10% van de mensen last krijgt van beknelde zenuwen. Voornamelijk bij 50 resulteert het uiteindelijk vaak tot hernia. Al zien wij in de praktijk steeds vaker jongeren met dit probleem.

Wat is Hernia?

Hernia is een uitstulping van de zachte binnenkant van een tussenwervelschijf.

Symptomen?

De symptomen kunnen per persoon verschillen. Van heftige tot milde pijnen. Zo kan de pijn ook opeens verdwijnen. Maar dat betekent niet dat de hernia dan weg is. Dit zijn de meest gehoorde symptomen bij een rughernia:

  • In de meeste gevallen is er bij een rughernia pijn in de (onder)rug.
  • Je hebt vaak last van een uitstralende pijn in een of beide benen, de rug en/of de bil. De pijn straalt soms uit tot onder de knie en soms tot in de voet.
  • De pijn wordt erger bij persen, hoesten of niezen.
  • In veel gevallen wordt de pijn bij een hernia erger als er aan de zenuw wordt ‘getrokken’. Je kunt dit zelf testen door op je rug te gaan liggen en dan gestrekt je pijnlijke been op te tillen.
  • Je peesreflexen kunnen verminderd zijn.
  • Je kunt met gestrekte knieën minder goed bukken en minder ver dan normaal met je vingers bij de grond komen.

 

Wat kun je eraan doen?

Er zijn veel ingrijpende behandelingen voor een rughernia zoals operatieve behandelingen.

Open hernia surgery

Het merendeel van de chirurgen durft met eerlijkheid te zeggen, dat een operatie aan de wervelkolom een laatste redmiddel moet zijn. Daarom is mijn vraag ook aan jou; wil je liever een mes in jouw rug of een cup op jouw rug?

Er zijn vele onderzoeken gehouden om de efficiëntie van Hijama te evalueren, in verschillende aandoeningen zoals lage rugpijn, hernia, migraine, nek -en zenuwpijn enzovoorts.

Een van de studies onderzoekt bijvoorbeeld de effectiviteit van Hijama op hernia, bij deze studie zijn 30 willekeurige patiënten geselecteerd, van deze patiënten zijn er 20 in de testgroep gehouden. Deze groep kreeg Hijama therapie, terwijl de overige 10 patiënten de controlegroep vormden en géén Hijama therapie kregen.  Aan het einde van deze studie werd wederom de effectiviteit van Hijama op hernia positief bevestigd. De symptomen van de testgroep waren aanzienlijk verminderd.

De resultaten liegen er niet om en de efficiëntie van Hijama wordt wederom keer op keer bevestigd in het reduceren van verscheidene symptomen van hernia en dit zonder ongunstige gevolgen.

Het proces dat het lichaam doorstaat is onbeschrijfelijk groot. Er worden ontstekingen en druk weggenomen van de diepe organen (vooral het hart, de hersenen, longen, lever en nieren) naar de huid of naar het buitenoppervlak van het lichaam. Dit bevordert allemaal het genezingsproces en versterkt het immuunsysteem, wat de optimale werking van het lichaam bevordert. De gifstoffen en andere schadelijke onzuiverheden van deze vitale organen worden uit het lichaam gedreven middels Hijama.

Het hebben van een aandoening zoals hernia heeft ook vele gevolgen, een gecomprimeerde heupzenuw kan hier bijvoorbeeld ook een gevolg van zijn, vaak gaat deze ook gepaard met een vitamine D-tekort en een calciumuitputting. De combinatie van Hijama en het gebruik van voedingssupplementen voor het aanvullen van de tekorten blijken effectief genoeg voor het behandelen van hernia. Bij de praktijk voor Hijama en Cupping kunt u voor beide terecht. Vraag voor naar de vitamine d3 drops.

De overweging om jouw hernia operatief te verhelpen of voor Hijama therapie te gaan is geheel persoonlijk. In mijn tekst heb ik je eerder de vraag gesteld; heb je liever een mes in jouw rug (operatief) of een cup op jouw rug (hijama). In een vroeg stadium ingrijpen is altijd het meest gunstig en resulteert in insha’Allah een goed en mooi genezingsproces, mijn advies aan jou is dan ook: wees op tijd!

Liefs,