Allah swt geeft ons soms een hint.
Als je dan niet luistert doet het je een beetje pijn. Misschien in je lichaam, je bankrekening of je omgeving.
Als je dan niet luistert dan word je beproefd. Misschien door ziekte, in je lichaam, je bankrekening of in je omgeving.
Als je dan niet luistert dan kan het zijn dat je beproefd wordt door de dood. Letterlijk en figuurlijk. In je lichaam, In je portemonnee of je omgeving.

Ik geloof dat corona een beproeving is om ons te redden van onze eigen ondergang.

Duidelijker dan ooit vertelt deze beproeving ons wat we moeten doen:
1.     Ga naar binnen
We zijn letterlijk gedwongen om te stoppen met rennen. Je hebt de ruimte gekregen om de balans op te maken. Om te reflecteren op je leven. En om te evalueren.

2. Hou afstand
We zijn gedwongen om de stoppen met alles om ons heen. We hebben afstand genomen van mensen en ons werk. We hebben tijd over.

Het mooie is dat het ook Ramadan is!
Wat is er mooier dan tijdens de Ramadan gedwongen te worden om letterlijk en figuurlijk naar binnen te gaan? Te reflecteren op wie we zijn, wat we doen, en of dit wel voldoende is om onze heer te behagen. Gebruik jij de extra vrije tijd om deze nuttig te besteden? Om sterker uit deze beproeving te komen? Of zit je gewoon binnen de hele dag te scrollen op je scherm en s’ avonds te netflixen omdat je toch niks te doen hebt?

Juist nu is de periode om NIET te gaan netflixen, troep te eten, en achterover te leunen “omdat alles toch stil ligt”. Nu is de tijd om je voorbereiden op succes in dit leven en het volgende leven. En wat als je als je beide in een en dezelfde moeite doet? Dan heb je een dubbele win situatie.

Want wist jij bijvoorbeeld dat je kunt leren hoe je een doelgericht, ijverig en vooral productief leven kan krijgen vanuit één sura?

Namelijk sura al-Fatiha. Uit deze sura kun je het volgende leren:
• Van lui naar ijverig
• Van stilstaan tot groei en ontwikkeling
• Van ongericht naar gefocust
• Van ongestructureerd naar gestructureerd
• Van doelloos naar doelgericht
• Van onproductief tot productief
• Van falen tot succes
• Van tijdrovende tot gezegende tijdvulling
• Van langzaam naar snel
• Van ambitieus tot ambitieus
• Doelen bepalen en doelen bereiken
• Gezegend te leven
• Productiever je dag te vullen
• Stijgen, stijgen, groeien en ontwikkelen
• Gefocust iets te maken van je leven, of dat nu een handel is, of thuis of op het werk of met relaties
• Optimaal je dag te vullen aan de hand van gebedstijdsplanning
Kortom al-Hayat al-Tayiba-De beste versie uit jezelf halen

De Profeet Mohammad is gezonden als een barmhartigheid naar de gehele mensheid. Zoals Allah zegt in de Koran: We hebben u enkel gezonden als een barmhartigheid naar de gehele mensheid. In Zijn behandeling van de mensen en de omgang met hen is een voorbeeld voor ons. Dit is voor eeuwig en dus is zijn (be)handelwijze voortdurend en niet beperkt aan een tijd of plaats. Daarom is het van belang om in deze tijden waarin mensen zoveel verschillende soorten problemen hebben terug te grijpen naar zijn behandelwijze. De Profeet, vrede zij met hem, spreekt niet uit zichzelf maar uit openbaring. Hij werd daarom aangestuurd, geïnspireerd en soms ook gecorrigeerd door Allah de Verhevene in zijn behandeling.

En daarom ben ik blij dat Instituut Tarbiya al deze mooie waardevolle kennis door geeft. Zij hebben zulke mooie online trainingen gemaakt waar jij je hele leven iets aan hebt. En het mooie van dit alles?
Ik mag nu een mooie aanbieding doen aan mijn lezers.

Instituut Tarbiya geeft je nu een bundel van 7 trainingen voor een fractie van de prijs en de echte waarde. 

Om welke trainingen gaat het?

Studie 1) Training het goede leven
Leer een ongestructureerd en doelloos leven te veranderen in een doelgericht, ijverig en productief leven. Kom erachter waarvoor je bent geschapen, wat je talenten zijn en hoe je deze kan ontwikkelen. Alles vanuit EEN sura: al-Fatiha.

Studie 2) Studie islamitische psychologie deel 1
In deze studie leer je hoe de psyche van de mens in elkaar zit. Wat zijn de waarheden achter het bestaan van de mens? Wat is het werkelijke doel achter dit leven? Waarom doen we bepaalde dingen zoals we het nu doen? Wat is de werkelijke drijfveer achter ons handelen en denken? Wat zijn de krachten, personen en schepselen die invloed op ons hebben? Zijn er andere werelden naast de zichtbare wereld en hebben de schepselen van deze wereld invloed op ons? Welke werelden bestaan er in de ‘alam al-mulk en de ‘alam almalakut? Welke effect heeft het geloof in Allah op ons gevoelsleven? Wat is het ware effect en de geheimen van het vertrouwen op Allah? Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord in deze studie over de Schepper van de ziel.

Studie 3) Studie islamitsche psychologie deel 2
De behandeling van de Profeet Mohammad
Heeft de Profeet Mohammad salla Allahu ‘alaihi wassalam werkelijk antwoorden en oplossingen voor de hedendaagse problemen? Als de Profeet gezonden is door de Schepper van de mensen, dan moet zijn (be)handelwijze toch de beste zijn? Hoe komt het dan dat juist moslims vele problemen hebben? Hoe heeft de Profeet de beproefden en de zieken behandeld? Hoe heeft hij de zondaars begeleid? Welke instructies heeft hij gegeven en wat was zijn aanpak? Deze en nog andere vragen worden beantwoord in deze studie.

Studie 4) In het huis van de Profeet
Leer over hoe je kinderen kan opvoeden vanuit islamitisch perspectief. Vanuit de adviezen en instructies van de Profeet Mohamed salla Allahu alaihi wassalam worden de juiste tools aangereikt voor een geslaagde opvoeding. Deze cursus is zeker een aanrader voor gezinnen met kinderen maar ook leerkrachten opvoeders en iedereen die met kinderen te maken heeft. Ik weet zeker dat je nu meer tijd voor de kinderen hebt. Benut het.

Studie 5) Fiqh, islamitische recht

Studie 6) Fiqh deel 2
Leer alles over de regels en wetten van het vasten, de zakaat, hadj en ‘omra

Cursus fiqh al-Fitan
Leer alles over al-Fitan, beproevingen. Waarom worden we beproeft? Wat zijn de kleine en grote beproevingen? Hoe kun je jezelf beschermen tegen beproevingen. Wat zijn de kleine en grote tekenen van het uur. Wie zijn al-Mahdi en Dajjal en wat zullen ze doen?

En kan je de koran nog niet lezen? Dan is het echt tijd om dit te leren.
Umar r.a. zei “Leer Arabisch want het is een deel van je geloof.”

Ze hebben namelijk ook een studie Koran Arabisch waarin je in een snel tempo online Arabisch kan leren lezen en schrijven. Wat is er mooier dan tijdens de Ramadan de Koran te lezen.

Doe er je voordeel mee! Wordt een betere versie van jezelf. 

Klik hier voor de studiebundel.