Maagbacterie kan effectief worden behandeld met deze twee op de sunnah gebaseerde remedies!

Natuurlijke middelen voor het bestrijden van de Helicobacter pylori bacterie krijgen steeds meer aandacht. Dit vanwege het falen van gebruikelijke antibiotica om met een permanente oplossing van de aandoening te komen, zonder de gepaarde nadelige effecten ervan te ervaren. Uit een studie, gepubliceerd in het International Journal of Antimicrobial Agents, is voortgekomen dat zwarte zaad in combinatie met honing uitkomst biedt voor ongeveer 1 op de 2 gevallen van H. pylori

De studie geeft tevens achtergrondinformatie over het toenemende probleem van antibiotica-resistente gevallen van H. pylori in de bestudeerde Iraanse bevolking:

“Vanwege de alarmerende snelheid van anti-H. pylori-resistentie (14% – 45% voor clarithromycine, 40% – 65% voor metronidazol en 2-37% voor amoxicilline in Iran), blijft uitroeiing van H. pylori een wereldwijde uitdaging.”

Vanwege deze gegevens is er getracht om veilige, haalbare en betaalbare alternatieven te testen.

Het onderzoeksontwerp was als volgt:

“Negentien patiënten die positief getest zijn op een H. pylori-infectie met een ureumademtest (UBT) zonder voorgeschiedenis van maagzweren, maagkanker of gastro-intestinale bloedingen, kregen drie maal daags een theelepel honing- en zwarte zaad mengsel na de maaltijd. Dit gedurende twee weken. De tweede UTB werd afgenomen om de aanwezigheid van H. pylori vier weken na voltooiing van de studie te detecteren.

De resultaten zijn als volgt gerapporteerd:

Veertien patiënten voltooiden de studie. Negatieve UBT werd waargenomen in 57,1% (8/14) van de deelnemers na interventie. Er werden geen ernstige bijwerkingen gemeld.

Deze resultaten zijn opmerkelijk als je bedenkt dat twee eerdere onderzoeken met gebruikelijke antibiotica, eveneens uitgevoerd onder de Iraanse bevolking, resulteerden in iets lagere percentages.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28191328

Interesse in onze kruiden of supplementen? Neem dan een kijkje in onze webshop