Wereldwijd grijpt het nieuwe coronavirus, Covid-19, in snel tempo om zich heen. Inmiddels is de ziekte bij meer dan 82.000 mensen geconstateerd. Ruim 2800 patiënten zijn overleden. We hebben het er dagelijks over en veel mensen zijn bang want het komt steeds dichterbij. Is deze angst terecht?

Wat zijn de symptomen

Eigenlijk is het virus niets nieuws. Het kan zowel dieren als mensen treffen. Je raakt besmet via kleine druppeltjes die bij het hoesten of niezen vrijkomen of door lichamelijk contact.
De meeste infecties zijn mild. De symptomen van het corona virus lijken in eerste instantie op een gewone griep. Mensen krijgen koorts, hoofdpijn, hoest, vermoeidheid en spierpijn. Sommigen ontwikkelen een longinfectie en daar ligt het grootste gevaar.

Wordt iedereen ziek van het virus?
Het overgrote gedeelte van de besmette mensen herstelt. Mannen van middelbare leeftijd lopen de grootste kans om ziek te worden als ze in contact komen met het coronavirus. Vooral als ze al iets onder de leden hadden en hun weerstand dus verzwakt was. Onder de eerste 99 patiënten waren 67 mannen en 32 vrouwen. Hun gemiddelde leeftijd was 55,5 jaar. Ruim de helft had een chronische ziekte zoals diabetes, hart- of longproblemen. De eerste twee doden – mannelijke zestigers – hadden weliswaar geen chronische ziekte, maar waren allebei verstokte rokers. Vrouwen en kinderen lijken minder vatbaar voor het virus.

Besmetting met het virus is dus niet direct een doodsvonnis. De meesten herstellen van het virus. Een sterke weerstand is dus heel belangrijk om te kunnen herstellen van het virus. Het goede nieuws is dat je er iets aan kunt doen.


Wat kun je doen om je weerstand te verhogen?

1. Zorg voor goede vitamine en mineralen waardes. Met name vitamine A, C en D zijn heel belangrijk. Deze zijn antiviraal en helpen je immuunsysteem.

2. Neem dagelijks 1000mg vitamine c. vitamine C een sterk anti-virus vitamine, wat de productie van B- en T-cellen (bij oorlog in je lichaam vechten deze verdedigingstroepen uit alle macht om gevaarlijke indringers uit te schakelen). Vitamine C is tevens een neuramidase remmer (inhibitor), welke de voortplanting van virussen remt.

3. Gebruik Nigella Sativa. Nigella sativa of ook wel het zwarte zaad, habbat sawda of habbat al baraka, genoemd is bij de meeste moslims wel bekend. Met name omdat onze profeet, vrede zij met hem, heeft gezegd dat dit zwarte zaad een geneesmiddel is voor alle ziekten.

“Dit zwarte zaad is een geneesmiddel voor alle ziekten, behalve as-sam.”
Aisha vroeg: “Wat is as-sam?” Hij (Allah’s vrede en zegeningen zij met hem) zei: “De dood.”

Met het zwarte zaad in deze hadith wordt een zaad bedoeld dat bij ons bekend staat onder verschillende namen, zoals habba sawda, zwarte komijn of nigellazaad of Nigella Sativa.

Deze hadith staat vermeld in Sahih Bukharie (5687) en Sunan ibn Maadjah (3449) (bron:hadithvandedag.nl)

Vele wetenschappelijke onderzoeken bevestigen dat dit zwarte zaad bij vele ernstige ziektes kan helpen. De anti virale en anti bacteriele eigenschappen zijn ongelooflijk. Het zwarte zaad is in staat om de symptomen van astma te verminderen. Uit een onderzoek is gebleken dat de stof thymoquinone, een van de werkzame stoffen van zwart zaad, vergelijkbaar is met reguliere astma medicijnen. Het helpt o.a. dus bij Astma en andere longgerelateerde problemen.

Natuurlijk moet je dan wel de meest natuurlijk vorm gebruiken. De habbat sawda die verkrijgbaar is in onze webshop is mijn favoriet. Vrij van troep, op de juiste manier (koud) geperst en gebottled. Om de hoogwaardige kwaliteit te beschermen en te behouden is onze zwarte zaad olie gebotteld in violet glas. Miron violet glas is een speciale glassoort die geen zichtbaar licht doorlaat, maar wel gunstige UV-A en infraroodstralen. Hierdoor worden de voedingsstoffen optimaal beschermd en de kwaliteit blijft langer gewaarborgd. Omdat deze super sterk is heb je maar een halve theelepel nodig om je immuunsysteem flink te verhogen. Bij ziekte kun je de dosis verhogen naar een theelepel per dag.
Zwarte zaad olie is hier verkrijgbaar.

3 reacties

 1. Ik gebruik dit product al jaren en heb er inderdaad profijt van ikkan er echt niet zonder zelfs op vak neem ik het in puur iedere ochtend voordat ik naar werk ga en ik voel me al jaren erg fit en vitaal

  1. Salamoe alaikoem,

   Ik ben ook echt fan van habbatoe a sawda van het met PuurZO, gebruik het ook al een tijdje inmiddels.
   Heb het destijds ook gebruikt voor de acné van mijn kind, uiteraad dien je de juiste dosering te gebruiken. Verder neem ik regelmatig habbat sawda in voor het slapen en bij het wakker worden.
   Wij als gezin maken er allemaal gebruik van, nu gaan we over naar een grotere fles.
   Ma shaa Allaah

   Wa salamoe alaikoem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *