??????????? ???????? ??? ???????????????
Met meer dan 500 functies is de lever een echte krachtpatser. We hebben vaak niet door wat onze lever allemaal voor elkaar moet boxen. Daarom is het zo jammer dat we onze lever niet in de gaten houden en verzorgen. Een steeds groter wordend probleem is leververvetting. Artsen noemen dit nu zelfs de stille moordenaar.

Vaak associëren we leverproblemen met alcohol. Het klopt inderdaad dat je lever kan vervetten als je elke dag drinkt maar de meesten van mijn klanten hebben nooit een druppel gedronken. De meesten met een leververvetting hebben dit gekregen door een ongezonde levensstijl. Maar liefst 25% heeft een leververvetting.

Niet-alcoholische leververvetting (NAFLD) is een ziektebeeld dat veel voorkomt in westerse landen. Het is vaak een gevolg van een ongezonde leefstijl met weinig lichaamsbeweging en calorierijke voeding. Leververvetting ontstaat door een verstoorde balans tussen opname van vetten en koolhydraten uit de voeding en opslag in vetweefsel en de lever.

NAFLD is een verzamelnaam van leveraandoeningen die als beginstadium leververvetting heeft en als eindstadium leverontsteking (NASH), wat kan leiden tot levercirrose en leverkanker.
Leververvetting is het ophopen van vetten in de levercellen. De oorzaak hiervan is een verstoorde balans in de vetstofwisseling en suikerstofwisseling. Leververvetting is een omkeerbaar proces wat inhoud de vetstapeling verdwijnt wanneer de oorzaak wordt aangepakt.

Leververvetting veroorzaakt meestal geen of weinig klachten. Dit zijn de vroege symptomen van non alcoholische leververvetting:
-Vermoeidheid
-Zwelling van ons lichaam door de afwezigheid van eiwitten die door de lever worden aangemaakt
-Geelzucht
-Mentale verwarring
-Gewichtsverlies
-Pijn in het bovenste gedeelte van de maag
[Het is altijd raadzaam wanneer je deze symptomen herkent, om een specialist te bezoeken]

Enkele feiten over leververvetting:
 25% van de wereldbevolking heeft leververvetting
 4,25 miljoen Nederlanders hebben leververvetting
 in 70 – 90% van de gevallen van overgewicht en obesitas speelt leververvetting een rol
 7% van de personen met een normaal gewicht heeft leververvetting
 leverontsteking met verlittekening komt voor bij 30% van de mensen.

??????????? ???????? ??? ?????
???????????????
Gewichtsverlies is belangrijk bij de behandeling van NAFLD, omdat het je vetpercentage verlaagt. Het is belangrijk om veel water te drinken, zodat je lichaam zichzelf kan ontdoen van alle toxische stoffen.

?????
Het veranderen van je dieet is wat ook zal bijdragen aan gewichtsverlies als je NAFLD hebt. Het implementeren van gezonde voedingskeuzes zoals zoete aardappelen, groenten, gemberwortel en bananen kan helpen om het vet dat zich in je lever heeft opgebouwd te verminderen.

?????? ????????
Zwarte zaad olie kan veel gezondheidskwalen genezen. Studies hebben geconcludeerd dat zwarte zaadolie het proces van NAFLD belemmert en het risico op complicaties van de ziekte vermindert.

???????
Kurkuma helpt het lichaam bij het verminderen van ontsteking, veroorzaakt door NAFLD.

???????? ?
Deze vitamine is een krachtige antioxidant die ontsteking in het lichaam bestrijdt, veroorzaakt door NAFLD. Vitamine E verhoogt de immuniteit en verbetert de gezondheid van het hart, wat overbelast kan raken als de persoon NAFLD heeft.

???? ??????
Deze exotische bessen zijn op grote schaal gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. Goji bessen stabiliseren het bloedsuikerspiegel. Als het gaat om leverbeschadiging door NAFLD, verjongen Goji bessen cruciale enzymen en verlagen ze de oxidatieve effecten van de aandoening.

???????????
Resveratrol is een extract dat afkomstig is van rode druiven. Het is een krachtige antioxidant en goed tegen ontstekingen. Uit studies bleek het extract gunstig in de strijd tegen oxidatieve stress en ontsteking door NAFLD.

?????????????????
Net als mariadistel werkt paardebloemwortel om ontsteking en levercirrose te genezen, de lever te ontgiften en de gezondheid te ondersteunen.

Maar mijn grote favoriet is toch wel ???????????.
Mariadistel is getest en de resultaten zijn gepubliceerd in meerdere artikelen, waaruit bleek dat het effectief was in het verminderen van oxidatieve stress en ontsteking door NAFLD. En dat niet alleen Mariadistel is veelbelovend voor de behandeling van NAFLD, en ook makkelijk te verkrijgen.

Andere bijzondere eigenschappen van Mariadistel zijn:
Goed voor de lever en galblaas
Mariadistel heeft een positieve invloed op lever en galblaas
Mariadistel ondersteunt leverreiniging
Mariadistel ondersteunt galreiniging
ondersteunt de reinigende werking van de lever
Helpt bij het reinigen van het lichaam
Is goed voor de galfunctie
ter bescherming van gezonde (lever)cellen en (lever)weefsels

Je kunt de beste en meest pure vorm van mariadistel hier bestellen.

Voor kruiden en behandelingen op geheel natuurlijke basis kun je bij ons terecht. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer info.