Wist jij dat groenten en fruit vaak vervuild zijn met hormoongif? 

Op voedsel in Nederlandse winkels zijn restanten van bestrijdingsmiddelen te vinden die kunnen leiden tot medische problemen.

In ongeveer de helft van Spaanse nectarines, druiven en perziken in Nederlandse winkels zitten stoffen die de hormoonhuishouding kunnen verstoren. Het zijn resten van chemische bestrijdingsmiddelen die bij de teelt op de gewassen worden gespoten. Dat blijkt uit onderzoek en analyse in opdracht van Trouw.

Ook andere fruitsoorten, groenten, kruiden, zaden, granen, aardappelen en noten op de Nederlandse markt bevatten resten van pesticiden met hormoonverstorende eigenschappen. Soms zelfs meerdere in 1 product. De stoffen worden gevonden in bijna één op de vijf producten die door de Nederlandse voedsel- en warenautoriteit NVWA zijn onderzocht.

De chemische stoffen kunnen de hormoonbalans in het lichaam aantasten en worden in verband gebracht met onvruchtbaarheid, aangeboren afwijkingen, overgewicht, diabetes, ADHD en autisme. Vooral zwangere vrouwen en baby’s zijn kwetsbaar.

 

??? ?????? ??????? ??? ‘??? ?????? ?? ?? ?????????? ??? ???????? ??????’. Jij dus in dit geval!

In een rapport dat milieuorganisatie Pan Europe, waar onder meer Milieudefensie bij is aangesloten, vandaag publiceert krijgt de Europese Commissie het verwijt dat er sinds 2011 meer dan 180 bestrijdingsmiddelen op de markt zijn toegelaten zonder dat ze zijn getest op risico’s voor het hormoonsysteem. De EU bepaalde in 2009 dat hormoonverstorende stoffen niet in voedsel mogen zitten, maar negeert en leeft deze regels niet na. Bron: Trouw

Op deze manier krijgen we met zijn allen dagelijks van alle kanten giftige, hormoonverstorende, lever en zenuw beschadigende stoffen binnen.

Hoe kunnen we dit voorkomen?
Helemaal voorkomen lukt helaas niet. Maar je kunt het wel beperken. Eet voornamelijk biologisch. Vaak krijg ik dan de opmerking dat dit zo duur is. Maar tegenwoordig valt het echt mee. Je kunt ook bij de lidl goede biologische kwaliteitsproducten kopen. Ga voor kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Was de giftige stoffen van je groente en fruit:


Was met natriumbicarbonaat.

Dit kan ervoor zorgen dat de giftige stoffen met 80% kunnen afnemen. Gebruik ongeveer 10 gram natriumbicarbonaat op 1 liter water.

Was je groenten en fruit met azijn of citroensap.

Dit kan er voor zorgen dat het aantql stoffen met 43 tot 92% kan afnemen.

Blancheren:
door te blanceren laat je de groenten heel kort in kokend water en daarna dompel je de groenten in koud water. Hiermee kun je voor ongeveer 50% de giftige stoffen verwijderen.

Detoxen

Tegenwoordig zie je overal de term detoxen voorbij schieten. In de vorm van kuurtjes, sapjes en allerlei andere manieren. Toch is detoxen iets wat al eeuwenlang door genezers werd geadviseerd. Natuurgeneneeskundigen weten al eeuwenlang dat we ons lichaam moeten reinigen van alle giftige stoffen.

Het is een manier om je lichaam rein te maken, te zuiveren van alles wat daar niet thuis hoort. Hijama is de meest effectieve manier van detoxen. Naast nog vele andere positieve voordelen. ook een zeer effectieve vorm van detoxen.

Hijama ruimt je afvalstoffen, ook wel toxines genoemd, op en zorgt ervoor dat je lichaam ontgift. Hierdoor gaat je gezondheid er op vooruit.

Onze profeet vzmh heeft niet voor niets gezegd:

“Genezing ligt in drie zaken: het drinken van honing, de insnijding door degene die hijama verricht (de mihjaam) en het branden met vuur (al-kaj), maar ik verbied mijn gemeenschap al-kaj.”

Sahih Bukharie (5269)

Gelukkig komen de drie gezegende dagen er weer aan. In hijama zit  altijd genezing, bi idni allah, maar in deze dagen net iets meer.

Sunnah dagen

?Zaterdag 14 december
?Maandag 16 december
?Woensdag 18 december

Ik streef naar een gezonde ummah. Doe jij dat ook? Deel dit bericht met je dierbaren. Kennis is macht.

Ik wens je naast een sterke imaan en taqwa een hele goede gezondheid.

© Najat Haddouch