De Europese Week van de Vruchtbaarheid

Om de veertigste verjaardag van de eerste IVF-baby (Louise Brown) extra feestelijk te vieren, organiseert Fertility Europe van 04 tot 10 november De Europese Week van de Vruchtbaarheid.

Wereldwijd krijgt één op de zes paren te maken met onvruchtbaarheid en omgerekend naar de Europese Unie zijn dat 25 miljoen burgers! En elk jaar neemt het aantal mensen dat naar vruchtbaarheidscentra wordt verwezen met 8-9% toe. Rara, hoe kan dit? Kan het te maken hebben met het feit dat wij door alle hormoonverstoorders, waarmee wij dagelijks in aanraking komen, steeds meer hormonaal uit balans zijn? Kan het te maken hebben met het feit dat wij zo vervuild zijn door chemische stoffen, gisten, schimmels en straling dat je lichaam geen ruimte of energie heeft om een zwangerschap te dragen. Of misschien komt het door onze slechte en ontoereikende voedingsstijl, waardoor er flinke tekorten in het lichaam kunnen ontstaan? Kan het zijn dat veel mensen stijf van de stress staan en dat daardoor de vruchtbaarheid vermindert? En wist je dat onze darmen een grote rol spelen voor onze hormonen en vruchtbaarheid? Is het niet zinvoller om naar de oorzaken te zoeken voordat je een medisch traject ingaat? Kortom er zijn heel veel oorzaken voor verminderde vruchtbaarheid.

Dan doe je toch gewoon IVF?

Dit wordt vaak tegen vrouwen gezegd, bij wie het niet lukt om zwanger te raken. Vooral voor vrouwen is het medische traject zowel lichamelijk als mentaal heel erg heftig. Iedere keer veel hormonen spuiten en op afspraak bij de gynaecoloog. Na de terugplaatsing van een embryo begint het wachten en die onzekerheid is misschien nog wel het zwaarste van alles.

Omdat het slagingspercentage van deze trajecten maar rond 29% ligt, is het dus een feit dat het vaker niet dan wel lukt. Hoe komt dat nou, dat het dus best vaak niet lukt? Moet je gewoon ‘geluk hebben’ dan? In de medische wetenschap zijn ze er inmiddels al lang achter dat het méér dan een kwestie van geluk is. Het heeft te maken met levensstijl, voeding, stress en nog veel meer.

Dat je niet zwanger raakt, heeft een reden.

Verminderde vruchtbaarheid wil helemaal nog niet zeggen dat jullie niet op een natuurlijke manier kinderen kunnen krijgen. Jouw lichaam is uit balans geraakt en je zult eerst de oorzaak moeten oplossen, anders ga je met een lijf dat uit balans is een zwaar medisch traject in. Een lijf wat eigenlijk niet in staat is om een zwangerschap te kunnen dragen. Je zult dus aan het werk moeten. En dat dit hebben wij in de praktijk al vaak gezien. Het zal in veel gevallen alleen wat langer duren. Je kunt je kansen op heel veel verschillende manieren verhogen.

Wil je meer over dit onderwerp weten?

Speciaal voor vrouwen met een kinderwens, die nog willen beginnen of al begonnen zijn en die met vragen zitten, zoals:

  • Waarom lukt het mij niet om zwanger te raken?

  • Hoe zorg ik ervoor dat de kans op zwangerschap zo groot mogelijk is?

  • Wat kan ik zelf nog meer doen?

Voor deze vrouwen heb ik een live webinar georganiseerd. 

Wat ga je tijdens mijn live webinar leren?

* Wat de grootste oorzaken van ongewenste kinderloosheid zijn.

* Waarom lui, IVF of de medische molen vaak geen logische stap is.

* Waarom het belangrijk is om het lichaam te ontgiften.

* Waarom jouw lichaam geen zwangerschap toestaat als je uitgehongerd bent en daarmee bedoel ik niet dat je maag leeg is.

* Het belang van voeding.

* Dat kruiden een grote rol kunnen spelen. Maar je moet wel eerst aan bepaalde voorwaarden voldoen en nog veel meer.

 

Het live webinar staat gepland voor donderdagavond 7 November as. Om precies 20.00 uur beginnen we. Wil je je inschrijven? Klik dan op deze link.