Gisteren was een vaste klant bij mij voor haar behandeling. Mijn klant, laten we haar Annie noemen, is geen Moslim. Ze heeft geen religie, ze is een atheist. Wel vindt zij het heel interessant om met mij over mijn geloof te praten. Ik vind onze gesprekken ook heel interessant. Vooral omdat ik soms vragen krijg waar ik zelf ook over moet nadenken. Vragen over mijn geloof zoals; mag je wel in jouw geloof succes najagen? Moet jij jouw profeet, vrede zij met hem, in alles volgen? Mijn eerste reactie op deze laatste vraag was meteen; natuurlijk moet wij hem in alles volgen en dat voelde ik ook als een onwrikbare waarheid van binnen. Maar ja, Annie heeft niets aan gevoel en aan een zeker weten zonder onderbouwing. Ze begrijpt dat niet omdat zij geen geloof heeft, dus ze vroeg door. Ik weet natuurlijk ook niet alles, dus ik vraag regelmatig advies en antwoorden aan mensen met kennis. Soms word ik ook weer blij verrast met de antwoorden en denk ik weer; wat hebben wij toch een mooi geloof!
Want wist jij bijvoorbeeld dat je kunt leren hoe je een doelgericht, ijverig en vooral productief leven kan krijgen vanuit één sura? Namelijk sura al-Fatiha. Uit deze sura kun je het volgende leren:
• Van lui naar ijverig
• Van stilstaan tot groei en ontwikkeling
• Van ongericht naar gefocust
• Van ongestructureerd naar gestructureerd
• Van doelloos naar doelgericht
• Van onproductief tot productief
• Van falen tot succes
• Van tijdrovende tot gezegende tijdvulling
• Van langzaam naar snel
• Van ambitieus tot ambitieus
• Doelen bepalen en doelen bereiken
• Gezegend te leven
• Productiever je dag te vullen
• Stijgen, stijgen, groeien en ontwikkelen
• Gefocust iets te maken van je leven, of dat nu een handel is, of thuis of op het werk of met relaties
• Optimaal je dag te vullen aan de hand van gebedstijdsplanning

Kortom al-Hayat al-Tayiba-De beste versie uit jezelf halen

Toen ik antwoord zocht of eigenlijk meer bevestiging op de vraag of wij altijd onze profeet, vrede zij met hem, moeten volgen werd het volgende mij weer duidelijk. De Profeet Mohammad is gezonden als een barmhartigheid naar de gehele mensheid. Zoals Allah zegt in de Koran: We hebben u enkel gezonden als een barmhartigheid naar de gehele mensheid. In Zijn behandeling van de mensen en de omgang met hen is een voorbeeld voor ons. Dit is voor eeuwig en dus is zijn (be)handelwijze voortdurend en niet beperkt aan een tijd of plaats. Daarom is het van belang om in deze tijden waarin mensen zoveel verschillende soorten problemen hebben terug te grijpen naar zijn behandelwijze. De Profeet, vrede zij met hem, spreekt niet uit zichzelf maar uit openbaring. Hij werd daarom aangestuurd, geïnspireerd en soms ook gecorrigeerd door Allah de Verhevene in zijn behandeling.

En daarom ben ik blij dat Instituut Tarbiya al deze mooie waardevolle kennis door geeft. Zij hebben zulke mooie online trainingen gemaakt waar jij je hele leven iets aan hebt. En het mooie van dit alles? Ik mag nu een mooie aanbieding doen aan mijn lezers.
Instituut Tarbiya geeft je nu een bundel van 7 trainingen voor een hele kleine prijs.
Om welke trainingen gaat het?
Studie 1) Training het goede leven
Leer een ongestructureerd en doelloos leven te veranderen in een doelgericht, ijverig en productief leven. Kom erachter waarvoor je bent geschapen, wat je talenten zijn en hoe je deze kan ontwikkelen. Alles vanuit EEN sura: al-Fatiha.
Studie 2) Studie islamitische psychologie deel 1
In deze studie leer je hoe de psyche van de mens in elkaar zit. Wat zijn de waarheden achter het bestaan van de mens? Wat is het werkelijke doel achter dit leven? Waarom doen we bepaalde dingen zoals we het nu doen? Wat is de werkelijke drijfveer achter ons handelen en denken? Wat zijn de krachten, personen en schepselen die invloed op ons hebben? Zijn er andere werelden naast de zichtbare wereld en hebben de schepselen van deze wereld invloed op ons? Welke werelden bestaan er in de ‘alam al-mulk en de ‘alam almalakut? Welke effect heeft het geloof in Allah op ons gevoelsleven? Wat is het ware effect en de geheimen van het vertrouwen op Allah? Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord in deze studie over de Schepper van de ziel.
Studie 3) Studie islamitsche psychologie deel 2 De behandeling van de Profeet Mohammad
Heeft de Profeet Mohammad salla Allahu ‘alaihi wassalam werkelijk antwoorden en oplossingen voor de hedendaagse problemen? Als de Profeet gezonden is door de Schepper van de mensen, dan moet zijn (be)handelwijze toch de beste zijn? Hoe komt het dan dat juist moslims vele problemen hebben? Hoe heeft de Profeet de beproefden en de zieken behandeld? Hoe heeft hij de zondaars begeleid? Welke instructies heeft hij gegeven en wat was zijn aanpak? Deze en nog andere vragen worden beantwoord in deze studie.
Studie 4) In het huis van de Profeet
Leer over hoe je kinderen kan opvoeden vanuit islamitisch perspectief. Vanuit de adviezen en instructies van de Profeet Mohamed salla Allahu alaihi wassalam worden de juiste tools aangereikt voor een geslaagde opvoeding. Deze cursus is zeker een aanrader voor gezinnen met kinderen maar ook leerkrachten opvoeders en iedereen die met kinderen te maken heeft.
Studie 5) Fiqh, islamitische recht

Studie 6) Fiqh deel 2
Leer alles over de regels en wetten van het vasten, de zakaat, hadj en ‘omra

Cursus fiqh al-Fitan
Leer alles over al-Fitan, beproevingen. Waarom worden we beproeft? Wat zijn de kleine en groete beproevingen? Hoe kun je jezelf beschermen tegen beproeingen. Wat zijn de kleine en grote tekenen van het uur. Wie al-Mahdi en Dajjal en wat zullen ze doen?
En kan je de koran nog niet lezen? Dan is het echt tijd om dit te leren.
Umar r.a. zei “Leer Arabisch want het is een deel van je geloof.”

Ze hebben namelijk ook een studie Koran Arabisch waarin je in een snel tempo online Arabisch kan leren lezen en schrijven.

Doe er je voordeel mee!
Klik op deze link voor de studiebundel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *