parasieten

Assalaam alaikoum, 

Veel mensen hebben last van parasieten zonder dat ze dit weten. Parasitoloog T. van Gool van het AMC zegt dat je bij darmklachten ook altijd moet kijken naar darmparasieten en worminfecties. De Triple Feces Test heeft volgens hem aangetoond dat sommige veelvoorkomende parasieten kunnen leiden tot ernstige buikklachten bij kinderen. Darmparasieten zijn vroeger door het ontbreken van een goede test massaal over het hoofd gezien.

10 tekenen waaraan je dit kunt herkennen:

– Je hebt onverklaarbare buikpijn
-Onverklaarbare obstipatie, diarree, flatulentie of prikkelbare darm symptomen.
-Je hebt de reizigersdiarree gehad terwijl je internationaal reist.
-Je hebt een geschiedenis van voedselvergiftiging en loopt nog steeds met spijsverteringsproblematiek.
-Je hebt moeite om in slaap te vallen en je wordt vaak wakker in de nacht.
-Je knarst je tanden tijdens het slapen.
-Je hebt last van huidirritaties, uitslag, eczeem of rosacea om onverklaarbare redenen.
-Je hebt last van pijnlijke spieren en gewrichten.
-Je voelt je nooit verzadigd na je maaltijd.
-Je hebt een ijzertekort (anemie).
-Je hebt last van vermoeidheid, depressie, uitputting of apathie.

Herken je deze symptomen bij jezelf of bij je kinderen? Zoek dan professionele hulp. Je kunt hiervoor ook bij ons terecht. Wij kunnen dit voor jou onderzoeken middels een TFT ontlastingsonderzoek.

TFT: Triple Feces Test

Bij een Triple Feces Test moet drie dagen achtereen een monster van de ontlasting worden verzameld in buisjes. Twee van de drie buisjes zijn voorzien van een vloeibaar middel. Hierdoor kunnen de parasieten niet afsterven en in een laboratorium dmv microscopisch onderzoek gevonden kunnen worden. Hieronder een uitslag van een parasietenonderzoek. Je kunt zien dat er bij deze dame een parasiet gevonden is.

Er is een parasiet gevonden. En nu?

Lees verder en niet in paniek raken! We kunnen aan de hand van de uitslag een gepast behandelplan opzetten. Daarnaast zijn er een aantal kruiden en voedingsmiddelen die je kunt eten om sneller van je parasieten af te komen.

Kruiden en voedingsmiddelen die parasieten kunnen doden.

Knoflook

Knoflook is een ware krachtpatser. Het heeft aangetoond effectief virussen, schimmels, bacteriën, parasieten en kanker te bestrijden. Het is ook krachtig tegen bloedzuigende parasieten zoals muggen, teken en vlooien.

Hoe te gebruiken.

Je kunt knoflook op allerlei manieren gebruiken. Voeg het toe aan gerechten, en als je het aandurft kun je het zelfs in je groente sap verwerken.

Zwarte Walnoten en romp

De noten en groene rompjes van zwarte walnoot hebben het krachtige vermogen om je bloed en darmen te reinigen. De romp is effectief tegen schimmelinfecties. Het sap uit de groene romp is het deel dat gebruikt wordt om parasieten te doden. Zorg ervoor dat je alleen de groene romp gebruikt.

Hoe te gebruiken

Je kunt dit kopen in de vorm van een (alcohol vrij) tinctuur en intern gebruiken zoals aangegeven.

Absintalsem

Absintalsem is een kruid met kleine geelgroene bloemen. Bladeren en bloemen zijn beide krachtig voor je maagproblemen en absintalsem is het perfecte middel voor darmwormen. Absintalsem bezit ook sterke antimicrobiële eigenschappen en kan nuttig zijn voor andere infecties naast parasieten. Vrouwen die borstvoeding geven dienen dit te vermijden.

Hoe te gebruiken

Voeg gewoon 0.5 à 1 theelepel toe aan heet water en je hebt een reinigingsthee klaar.

Kruidnagel

Kruidnagel essentiële olie lost de eieren op die in je darmen achterblijven door wormen. Het kan het enige kruid zijn dat bijna alle parasieten vernietigt. Het is ongelooflijk krachtig wanneer het wordt gebruikt in combinatie met zwarte walnoot en absintalsem, omdat het trio de levenscycli van de parasiet breekt. Kruidnagel heeft antibacteriële, antivirale, antimicrobiële en antifungale eigenschappen.

Hoe te gebruiken

Kruidnagel kun je verwerken in veel gerechten of thee.

Tijm

Tijm is een van de meest prachtige kruiden voor het stimuleren van de thymus, een belangrijke klier van je immuunsysteem. Tijm stimuleert het afweersysteem van je lichaam. Tijmolie kan niet alleen de groei van veel parasieten elimineren, maar kan ze ook doden in het darmkanaal.

Hoe te gebruiken

Je kunt tijm gebruiken in vrijwel elk gerecht dat je wilt samen met marjolein, rozemarijn, oregano en andere specerijen. Je kunt het zowel droog als vers gebruiken.

Oregano Olie

Oregano olie is ongelooflijk krachtig en een van de meest effectieve kruiden die je kunt gebruiken tegen allerlei problemen, waaronder parasieten. Het wordt toegediend met extreem hoge niveaus van vrije radicalen-verpletterende antioxidanten. Oregano-olie heeft ook anti- parasitische, antivirale, antibacteriële en antifungale eigenschappen waardoor het een krachtige, maar beschermende moordenaar is die de microbiële omgeving in je darmen kan herstellen.

Hoe te gebruiken

Je kunt oregano olie gebruiken als een tinctuur thee of als essentiële olie. Zorg ervoor dat je van een betrouwbare bron goede kwaliteits olie krijgt.

Chinese Gouddraad

Chinese Gouddraad is een belangrijk kruid in de traditionele Chinese geneeskunde, die wordt gebruikt om te helpen bij allerlei infecties, waaronder bacteriële, parasitaire, gist en protozoa. Het krachtige ingrediënt, berberine, is verantwoordelijk voor een breed spectrum aan antimicrobiële eigenschappen.

Hoe te gebruiken

Je kunt thee ervan maken. Of ga op zoek naar een thee waarbij dit als ingrediënt erin zit. Je kunt een Aziatische supermarkt bezoeken.

Tevens kun je, als je parasieten wilt voorkomen, de kruiden hierboven toepassen als onderdeel van jouw dieet.

Deze informatie is niet bedoeld als vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Dit is uitsluitend ter informatie bedoeld. Raadpleeg altijd een arts of een andere gekwalificeerde zorgverlener met eventuele vragen over jouw medische aandoening. Ga niet zelf aan de slag. 

Mocht je interesse hebben in specifieke kruiden neem dan contact met ons op middels het contactformulier op onze website.

Lieve mensen,

Ik streef naar een gezonde ummah. Doe jij dat ook? Deel dit bericht met je dierbaren.

Liefs Najat Haddouch