‘Wanneer begint je menstruatie, Nisrine?’
‘Nou, ik weet zeker binnen een paar dagen’.
Ik: ‘Hoe weet je dat?’ ‘Hou je het goed bij?’
‘Nee, maar ik was gisteren in de bioscoop en moest huilen bij een komische film’. ‘En ik krijg weer wat pukkels op mijn gezicht’.
‘Oke, heb je vaak stemmingswisselingen?’
‘Ja, eigenlijk wel, mijn man zegt van wel’.
‘Hij zegt dat ik soms een ‘jantje lacht, jantje huilt’ ben’. ‘Het kan soms ineens omslaan’.
‘En weet je dan ben ik ook in staat om mijn man zijn nek om te draaien, terwijl hij eigenlijk helemaal niks doet en daarna voel ik me weer superschuldig’. ‘Ik probeer het dan weer goed te maken en dat begrijpt hij natuurlijk weer niet’. ‘Maar ja, ik doe dit ook niet expres, ik weet ook wel dat het aan mij ligt’.
Nisrine krijgt tranende ogen en pakt een tissue. ‘Sorry hoor, ik word weer helemaal emotioneel’, zegt ze. ‘Dat is niet erg’, zeg ik, de tissues staan niet voor niets op mijn tafel’. ‘Dit gebeurt regelmatig, dus schaam je vooral niet’.
‘En’, zegt Nisrine, ‘soms als ik eraan denk dan weet ik dat ik een rotmens ben en dan voel ik me zo verdrietig’. ‘Ook omdat hij het niet begrijpt en omdat ik me een slechte moeder voel, want mijn kinderen krijgen het ook te verduren’.

Dit soort klachten hoor ik regelmatig.
Vrouwen die stemmingswisselingen hebben; van gewoon blij en vrolijk, naar emotioneel, boos dan weer naar schuldig en verdrietig. Een emotionele achtbaan, die voor niemand leuk is. Het is duidelijk dat je hormonen dan uit balans zijn. En wanneer de klachten rondom de menstruatie nog erger worden, dan noemen we dat PMS (premenstrueel syndroom).

Symptomen van PMS:
Bij het Premenstrueel Syndroom (PMS) heb je psychische en lichamelijke klachten die afhankelijk zijn van je menstruatiecyclus. Deze beginnen vaak in de 3e week van je cyclus en verdwijnen weer als je ongesteld wordt.
De klachten zijn vervolgens weer minimaal een week weg. De klachten komen steeds in dezelfde fase van de cyclus terug. Ze zijn zo hevig dat ze je normale leefpatroon verstoren.

Prikkelbaarheid
Pijnlijke borsten
Opgeblazen gevoel
Wisselende stemmingen
Gespannen zijn
Depressieve klachten
Slaapproblemen
Hevig transpireren

Oorzaak PMS:
Er is niet echt één duidelijke oorzaak van PMS.
Er kunnen meerdere oorzaken zijn.
Uit onderzoek is wel gebleken dat vrouwen met PMS gevoeliger zijn voor hormoonwisselingen. Onder invloed van hormoonwisselingen kun je last krijgen van klachten, zoals stemmingswisselingen.
Dit kan je leven erg verstoren; zowel jij als je omgeving kunnen er flink last van hebben, zoals bij Nisrine het geval is.

Als je gevoelig bent voor hormoonverstoringen dan betekent dat geen doodsvonnis, er kan absoluut iets aan de klachten gedaan worden!
Daar hoef je echt niet mee rond te blijven lopen. Je moet alleen uitzoeken waarom jouw hormonen uit balans zijn. Je moet een soort detective worden en iets aan de oorzaken doen.

Hoe dan?
Dit kun je op verschillende manieren doen; je kunt dit samen met een professional doen, bijvoorbeeld bij ons in de praktijk. Of je kunt de regie over je leven pakken en zorgen dat je veranderingen in je leven aanbrengt met de juiste kennis van zaken. En dat betekent dus niet dat je iedere internet gezondheids tip gaat volgen, maar echt leert over wat jouw hormonen uit balans heeft gebracht en de natuurlijke adviezen ook op gaat volgen.

Aanstaande zaterdag geven Mohammed Boulahrir en ik de training “master your hormones” in Rotterdam.
Een week later zal een tweede training in Utrecht zijn.

En jij kunt er nog bij zijn!

In Rotterdam zijn er nog 3 plekken open en voor de training in Utrecht zijn er 5 plekken open.
Ik ben er zeker van dat ook deze binnen een mum van tijd vol zullen zijn.

Als je het nu niet doet, wanneer dan wel?

Als je nu meedoet met de training, dan ben je er al in juni helemaal klaar voor om de regie over je hormonen over te nemen!
En deze kennis behoud je je leven lang!
Een goede investering dus voor jezelf, je gezin en/of klanten.

Meld je hier aan voor:
Zondag 16 en 23 Juni in Rotterdam Of
22 en 29 Juni in Utrecht

Dus, grijp je de kans? Ga je samen met ons de regie pakken over je hormonen? Twee dagen bouwen aan je gezondheid?
Wij zijn er klaar voor en zouden het super vinden om samen met jou aan de slag te gaan!

Bonus 1:
Een cursusmap met alle sheets t.w.v € 50,- Deze cursusmap is inclusief alle sheets (full color, achtergrondinformatie, theorie en onderliggende werkingsmechanismen.

Bonus 2:
Reader met uitgebreide maaltijdschema’s t.w.v €50,- In deze reader zul je uitgebreide maaltijdschema’s vinden met voorbeelden voor ontbijt, lunch en diner.

Bonus 3:
Persoonlijke blauwdruk t.w.v. €95,-
Jouw persoonlijke blauwdruk en inzicht in jouw hormoonhuishouding aan de hand van orthomoleculaire vragenlijsten.
Hoe sta jij er nu echt voor?

Dit is echt van grote waarde, voor maar tijdelijk dit kleine bedrag!

Meld je hier snel aan

Lieve mensen,

Ik streef naar een gezonde ummah. Doe jij dat ook? Deel dit bericht met je dierbaren.
Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *