Van je migraine af: ‘Een behandeling met bloedzuigers was mijn laatste redmiddel’

Twintig jaar lang lag ze gemiddeld een hele week op bed met migraine. En dat élke maand. Mevrouw Heijsman (63) kreeg steeds vaker migraine-aanvallen, die ook nog eens langer duurden. Een week lang kwam ze dan haar bed niet uit, en dat had een behoorlijke impact op haar leven. Niet veel later kreeg ze ook nog een stekende pijn in haar rechterwang. En die bleef, dag in dag uit. “De pijn werd steeds heftiger. Talloze bezoekjes aan de huisarts later was ik een waslijst aan medicijnen, maar nog geen diagnose verder. Prednison, pillen voor epilepsie en ontstekingsremmers: emmers vol, maar niets hielp.”

Op aandringen van het ziekenhuis bezocht mevrouw Heijsman een psycholoog, maar verder dan de ontlading van eens het hele verhaal doen, kwam het niet. En toen kwam de uitzending van Zembla, die naar eigen zeggen haar leven veranderde. “Ik zag een uitzending van hirudotherapie die door het gebruik van medicinale bloedzuigers mensen van allerlei pijnklachten kon afhelpen. ‘Dit wil ik ook proberen’, zei ik tegen mijn man. En zo reden we, bijna twee jaar lang, elke week voor een behandeling met bloedzuigers.”

Hirudotherapie

Op haar slapen lagen ze, in haar hals en in haar haren. De bloedzuigers bijten zich vast op een zorgvuldig bepaalde zenuwbaan en doen hun zuiverende werk. De behandeling van heet Hirudotherapie en is al 3000 jaar oud. Het werkt als volgt: de bloedzuigers trekken verstoringen uit de bloedcirculatie en scheiden ondertussen allerlei medicinale stoffen af. Die natuurlijke stoffen lossen cholesterol, plaque, klontjes en trombose op. En zo lost het naast migraine ook hoofdpijn, rugpijn, trombose, chronische pijn en zelfs hartinfarcten op.

Na een paar behandelingen merkte mevrouw Heijsman dat de migraine niet meer terugkwam. Een verademing! Twee jaar later was alle pijn uit haar gezicht ook verdwenen. “En dat is nu acht jaar geleden. De pijn is nog steeds weg en ik heb mijn leven weer terug.”

Bron: RTL nieuws

Heb je interesse in deze therapie en wil je weten of het ook uitkomst kan bieden voor jou? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze therapeut met jarenlange ervaring staat graag voor je klaar.
➡️Wil jij leren hoe je hirudotherapie (bloedzuigertherapie) kan toepassen❔

Meld je dan aan voor de basiscursus en leer in één dag de basisvaardigheden van de hirudotherapie. Na het volgen van deze intensieve cursus zul je in staat zijn om bloedzuigers toe te passen.

Wat ga je leren❓

– De achtergrond en geschiedenis
– De voordelen van hirudotherapie
– Bij welke klachten je hirudotherapie kan inzetten
– Welke contra-indicaties
– De bij en nawerkingen en hoe je dit kan begeleiden
En natuurlijk zullen we ook praktisch oefenen. We zullen dit op elkaar doen.

Inbegrepen bij de cursus is cursusmateriaal, een certificaat van deelname, koffie, thee en de lunch.

Meld je hier aan

‘Er wordt gesjoemeld met data bij vrijwel alle medicijnen’

Sommige mensen zullen zeggen dat deze therapie onzin is omdat het niet bewezen is. Maar welke waarde hebben de zogenaamde “wetenschappelijke onderzoeken” van medicijnen? Van bijna alle medicijnen die de afgelopen dertig jaar zijn ontwikkeld, zijn de schadelijke effecten niet goed bekend. Dat stelt de Britse hoogleraar psychiatrie David Healy in reactie op de ophef in Nederland over pijnstiller oxycodon en het antidepressivum seroxat.

Healy was betrokken bij onderzoek naar seroxat en vergelijkbare medicijnen, en staat bekend als fel criticus van de geneesmiddelenindustrie. “De informatie over medicijnen in wetenschappelijke artikelen vormt op dit moment het grootste pakket aan nepnieuws van de wereld”, stelt Healy. Woensdag spreekt hij op de Universiteit van Maastricht…….

http://www.trouw.nl/…/-er-wordt-gesjoemeld-met-data-bij-vr…