De meeste mensen die bij ons een behandeling krijgen weten dat hijama een sunnah is.  Maar wat het met je lichaam doet is vaak onbekend. Er zijn veel misverstanden over hijama. Om de grootste misverstanden uit de weg te kunnen ruimen moeten we eerst weten waar we het over hebben en moeten we antwoord hebben op de volgende vraag. Wat is hijama of ook wel al hijaama?

Hijama is een alternatieve geneeswijze. Het is een lichaamstherapie die diverse uitwerkingen heeft. Een van de belangrijkste is dat hijama ervoor zorgt dat onder andere slecht bloed uit het lichaam wordt gezuiverd. Hiermee kunnen zowel lichamelijke, psychische of bovennatuurlijke klachten zoals sihr of bezetenheid worden behandeld. Hijama, of zoals de westerlingen de therapie noemen, cupping therapie reinigt het lichaam van zuurrijke, giftige stoffen (bloedstasis) die in ons lichaam zijn en vermeerderen terwijl wij ouder worden.

We hebben in de afgelopen jaren/eeuwen niet alleen de

aarde vervuild, maar ook ons eigen lichaam. De gevolgen hiervan zijn groot. Veel mensen lopen hierdoor met chronische klachten en ziekten rond.

De bronnen van deze vervuiling worden vaak giftige afval of toxische stoffen genoemd en zitten o.a. in:

– Ons voedsel. De gemiddelde persoon in de moderne samenleving consumeert per jaar ongeveer 5 kilo moeilijk afbreekbare additieven, 1 gram zware metalen en minstens 4,5 liter pesticiden. Daarnaast consumeren wij bewust of onbewust te veel suikers, terwijl dit door ons lichaam wordt gezien als zwaar gif. Ons vlees zit vol met groeihormonen, antibiotica enzovoort.

– De vele chemische middelen die via onze huid ons lichaam in komen in de vorm van shampoo denk aan:

– Sodium Lauryl Sulfate is een zeer agressieve reiniger die wordt gebruikt om garagevloeren te reinigen en motoren te ontvetten. Je begrijpt dat zo’n agressieve stof de natuurlijke beschermlaag van je huid flink aantast. Het is een stof die agressief is en ook irriteert het je ogen, huid en longen. En wat nog erger is: SLS dringt gemakkelijk je lichaam in en kan via de bloedbaan zelfs terechtkomen in je organen.

– Parabenen. Dit zijn conserveermiddelen die zijn toegevoegd aan producten om ze langer houdbaar te maken. Ze doden bacteriën en schimmels. Parabenen worden door je huid in je lichaam opgenomen en zijn daar actief. Het zijn sterk hormoonverstorende stoffen. Eenmaal in je lichaam bootsen ze oestrogeen na waardoor je uiteindelijk hormoon problemen kan krijgen.

– Ook in onze huidverzorging zitten parabenen en sulfaten en nog vele andere toxische stoffen. Deze zijn zelfs kankerverwekkend. Zelfs de consumentenbond waarschuwt hiervoor. Denk o.a aan:

– Minerale oliën (vaseline en paraffine, of ook wel petrolatum of paraffinum). Minerale olie is een bij/rest product van de olie-industrie, en is een veelgebruikt ingrediënt cosmetica en lipproducten.

– siloxanen (zoals cyclomethicone, dimethicone en simethicone). Deze stoffen zitten vooral voor in haarproducten en deodorant. Ze sluiten je huid af, zijn hormoonverstorend en schadelijk voor je immuunsysteem. Ze worden zelfs in verband gebracht met onvruchtbaarheid.- Schoonmaakmiddelen.

– Het milieu om ons heen (drinkwater, verontreinigde lucht etc.

– Het gebruik van medicijnen

– Straling door de vele moderne apparaten in onze omgeving.

– Ook kleding bevat regelmatig gifstoffen die ziek makend zijn. Meer hierover kun je hier lezen in het onderzoek van greenpeace. Let op. Helaas bevat dit onderzoek foto’s van schaars geklede vrouwen.

– De toxines van geestelijke spanning, woede, bezorgdheid en depressie.

– Maar ook de effecten van de stressvolle samenleving hebben hun weerslag op ons lichaam.

– Dit is maar een kleine greep uit de grote hoeveelheden toxische stoffen waar wij in aanraking mee komen.

Wat doet dit met je systeem?

Deze zogenaamde bloedstasis vertraagt of blokkeert de toevoer van het broodnodige zuurstof, voedingsstoffen, water, mineralen, vitaminen, enzymen, hormonen en antilichamen aan u cellen, weefsels en organen. Deze blokkade verhindert ook de verwijdering van kooldioxide, metabolische afvalproducten en giftige substanties die normaliter via onze urine, longen en huid worden afgescheiden.

Ziektekiemen

Als gevolg daarvan kunnen cellen, weefsels en organen niet op normaal, gezond niveau functioneren en zwak, inefficiënt en makkelijk overwonnen worden door ziektekiemen. Dit kan weefsel of orgaan defecten veroorzaken waardoor infecties niet goed kunnen voorkomen. Je kan daarom symptomen van ziekten zoals pijnen, verdoofdheid, koorts, hoest, maagpijn, constipatie, diarree en hoofdpijnen ervaren. Als dit niet behandeld wordt dan kan dit toxische afval leiden naar serieuze, chronische ziekten zoals een verhoogde bloeddruk, zweren, diabetes, artritis, alzheimer, migraine, hartkwalen, hersenbloeding en kanker.

Het is een beetje hetzelfde als je radiator doorspoelen. Het moet gebeuren voordat je auto oververhit raakt en er schade is. In het kort gezegd, het is beter om je lichaam te helpen om zichzelf te genezen.

Bij klachten of preventief?

Hijama (wet cupping) verwijdert dode bloedcellen en toxines uit je systeem. Het is een beetje hetzelfde als je radiator door spoelen. Het is beter om dit preventief te doen.

Maar mocht er al schade zijn dan heeft onze profeet (vzmh) aangegeven dat deze therapie- met de wil van Allah, en Hij is de werkelijke Genezer – genezing is voor allerlei kwalen zoals hieronder beschreven:

 • –  Aambeien
 • –  Acne
 • –  Ademhalingsklachten
 • –  Allergie
 • –  Anemie
 • –  Artrose
 • –  Blessures
 • –  Bewegingsapparaat (nek, schouders en rugklachten)
 • –  Bronchitis
 • –  Cystitis (blaasontsteking)
 • –  Chronische verkoudheid
 • –  Depressies
 • –  Epicondylitis (tennisarm)
 • –  Fobieën
 • –  Gynaecologische klachten zoals, infertiliteit
 • –  Hartklachten
 • –  Hernia
 • –  Herpes zoster
 • –  Hoesten
 • –  Hoge bloeddruk
 • –  Hoofdpijnen
 • –  Hooikoorts
 • –  Hormonale klachten
 • –  Huidklachten (eczeem, psoriasis, acne, jeuk)
 • –  Hyperventilatie
 • –  Impotentie
 • –  Irritaties
 • –  Lage rugklachten
 • –  Maag- en darmklachten
 • –  Menstruatieproblemen (opvliegers, overgangsklachten)
 • –  Migraine
 • –  Nervositeit
 • –  Oorklachten
 • –  Psychische problemen en burnout
 • –  Sinusitis (bijholte ontsteking)
 • –  Slapeloosheid
 • –  Trigeminus neuralgie (aangezichtspijnen)

Je hebt kunnen lezen wat hijama is en wat het met je systeem doet. Natuurlijk kun je hier nog veel meer over vertellen. En dat doen wij tijdens onze hijama cursus. Tijdens deze cursus leren onze studenten alles over hijama, ziekte en gezondheid. Onze laatste groep was alhamdulilah zeer tevreden. 100% van de studenten gaf aan de cursus aan te bevelen.

Wil je meer weten over onze klassikale hijama cursus? Klik dan hier. Wil je meer weten over onze online hijama cursus? Klik dan hier.

Lieve mensen,

Ik streef naar een gezonde ummah. Doe jij dat ook? Deel dit bericht met je dierbaren.
Liefs