We hebben in de afgelopen jaren/eeuwen niet alleen de aarde vervuild, maar ook ons eigen lichaam. De gevolgen hiervan zijn groot. Veel mensen lopen hierdoor met chronische klachten en ziekten rond. De bronnen van deze vervuiling worden vaak giftige afval of toxische stoffen genoemd en zitten o.a. in:

  1. Ons voedsel. De gemiddelde persoon in de moderne samenleving consumeert per jaar ongeveer 5 kilo moeilijk afbreekbare additieven, 1 gram zware metalen en minstens 4,5 liter pesticiden. Daarnaast consumeren wij bewust of onbewust te veel suikers, terwijl dit door ons lichaam wordt gezien als zwaar gif. Ons vlees zit vol met groeihormonen, antibiotica enzovoort.
  2. De vele chemische middelen die via onze huid ons lichaam in komen in de vorm van bijvoorbeeld parfum. Bekijk het onderstaande filmpje.