foto van Hijama En Cupping Instituut.

Draag losse kleding – Loszittende kleding doet dienst als ruimteverwarmer doordat het lichaam de extra luchtruimte kan opwarmen. Draag strakke kleding onder lossere kleding, zoals een paar strakke sokken onder een paar lossere dikke wollen sokken of een strak shirt dragen onder een oversized trui.

Eet pittig eten – Sommige mensen vinden pittig eten moeilijk om te eten. Toch is pittig voedsel, zoals chilipepers, een van de voedingsmiddelen die de bloedcirculatie doet verbeteren. Ze doen dit door de bloedvaten open te maken. De lichaamstemperatuur neemt toe als je pittig voedsel eet, wat de bloedstroom bevordert. Pepers zijn rijk aan vitamine A en C die helpen slagaders en bloedvaten te versterken. Hierdoor voorkom je de gevoelloosheid die een slechte bloedsomloop veroorzaakt.

Vermijd roken en koffie – Nicotine en cafeïne zorgen ervoor dat de bloedvaten smaller worden, waardoor het moeilijker wordt voor het bloed om naar de handen en voeten te stromen.

Eet vis en ijzerrijke bladgroenten – voedingsmiddelen of supplementen rijk aan visolie, niacine en ijzer verwijden de slagaders, waardoor het bloed gemakkelijker door het lichaam stroomt. Vis met een hoog gehalte aan omega-3 en -6-vetzuren en ijzerrijke groene bladgroenten en rood vlees verbeteren de bloedstroom.

Drink veel water – Tijdens de winter is uitdroging minder opvallend dan in de zomer. Mensen kunnen uitgedroogd raken tijdens de winter gedurende vele uren, wat leidt tot onderkoeling. Veel water drinken houdt het lichaam gehydrateerd, wat op zijn beurt de lichaamstemperatuur helpt reguleren. Bovendien is het belangrijk om het bloed te laten stromen. Het drinken van warme dranken houdt het lichaam ook gehydrateerd en warmt tegelijkertijd het lichaam van binnenuit op.

Blijf in beweging – Actief zijn of bepaalde bewegingen maken, zoals rondlopen in huis, zal de doorbloeding verbeteren. Door met je handen te wrijven in een cirkelvormige beweging, stroomt ook het bloed naar de vingertoppen. Dit kun je ook met je voeten doen. Als je handen en voeten koud zijn kun je ze ook een half uur in warm water doen totdat de kleur weer normaal is. Een warme douche doet ook zijn werk

 

Blijft je lichaam ondanks alle inspanningen koud? Kom dan langs voor een Hijaamah behandeling ?