31 December  ZIJN WIJ GESLOTEN ?

Morgen volgen wij de sunnah?

Ja! En nee niet door oud en nieuw te vieren. Morgen gaat het team van hijama en cupping vasten. Om deze dag aan ibaadah te kunnen doen zijn wij gesloten. Waarom op 31 December of ook wel  op oud en nieuw? Jabir ibn Abdullah (moge Allah tevreden met hem zijn) levert over van de Profeet ﷺ:

*“Iedere maand drie dagen vasten is hetzelfde als het hele jaar door vasten en de dagen van de volle maan zijn de ochtenden van de dertiende, de veertiende en de vijftiende dag.” (Vermeld in An-Nasaa’i en Bayhaqie).*

De profeet ﷺ heeft aanbevolen op deze 3 dagen te vasten. Deze dagen vallen deze maand op:

• Zondag *31 december* 2017 (13 Rabi Al-Akhar 1439)
• Maandag *1 januari* 2018(14 Rabi Al-Akhar 1439)
• Dinsdag 2 januari 2018 (15 Rabi Al-Akhar 1439)

Terwijl de meesten geld aan het verspillen zijn, niet islamitische feestdagen vieren en hun begeerten op deze dagen volgen, laten wij juist op deze dagen de soennah van de profeet ﷺ volgen door onze nafs te trainen middels het vasten en het tegenovergestelde verrichten. Verspreid dit bericht door. Als 1 persoon door jouw toedoen deze drie dagen vast krijg jij ook de beloning van een hele maand vasten.

*”Wie aanspoort tot het goede, heeft dezelfde beloning als degene die ernaar handelt.” [Sahieh Moeslim]*

foto van Hijama En Cupping Instituut.