Van je migraine af: ‘Een behandeling met bloedzuigers was mijn laatste redmiddel’

foto van Hijama En Cupping Instituut.

Twintig jaar lang lag ze gemiddeld een hele week op bed met migraine. Endat élke maand. Mevrouw Heijsman (63) kreeg steeds vaker migraine-aanvallen, die ook nog eens langer duurden. Een week lang kwam ze dan haar bed niet uit, en dat had een behoorlijke impact op haar leven. Niet veel later kreeg ze ook nog een stekende pijn in haar rechterwang. En die bleef, dag in dag uit. “De pijn werd steeds heftiger. Talloze bezoekjes aan de huisarts later was ik een waslijst aan medicijnen, maar nog geen diagnose verder. Prednison, pillen voor epilepsie en ontstekingsremmers: emmers vol, maar niets hielp.”

Op aandringen van het ziekenhuis bezocht mevrouw Heijsman een psycholoog, maar verder dan de ontlading van eens het hele verhaal doen, kwam het niet. En toen kwam de uitzending van Zembla, die naar eigen zeggen haar leven veranderde. “Ik zag de Russische dokter Gilazowa, uit Zaandam, die door het gebruik van medicinale bloedzuigers mensen van allerlei pijnklachten kon afhelpen. ‘Dit wil ik ook proberen’, zei ik tegen mijn man. En zo reden we, bijna twee jaar lang, elke week over de Afsluitdijk naar Zaandam voor een behandeling met bloedzuigers.”

Hirudotherapie

Op haar slapen lagen ze, in haar hals en in haar haren. De bloedzuigers bijten zich vast op een zorgvuldig bepaalde zenuwbaan en doen hun zuiverende werk. De behandeling van dokter Gilazowa heet Hirudotherapie en is al 3000 jaar oud. Het werkt als volgt: de bloedzuigers trekken verstoringen uit de bloedcirculatie en scheiden ondertussen allerlei medicinale stoffen af. Die natuurlijke stoffen lossen cholesterol, plaque, klontjes en trombose op. En zo lost het naast migraine ook hoofdpijn, rugpijn, trombose, chronische pijn en zelfs hartinfarcten op.

Na een paar behandelingen merkte mevrouw Heijsman dat de migraine niet meer terugkwam. Een verademing! Twee jaar later was alle pijn uit haar gezicht ook verdwenen. “En dat is nu acht jaar geleden. De pijn is nog steeds weg en ik heb mijn leven weer terug.”

Bron: RTL nieuws

Heb je interesse in deze therapie en wil je weten of het ook uitkomst kan bieden voor jou? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze therapeut met jarenlange ervaring staat graag voor je klaar.

Wij zijn aangesloten bij de BATC. Bij een aanvullende verzekering heb je mogelijk recht op vergoeding van de behandeling. Dit dien je echter zelf na te vragen.