De​ ​Leugen​ ​Over​ ​Cholesterol​ ​&​ ​Statines

 

Gedurende​ ​vele​ ​decennia​ ​was​ ​het​ ​idee​ ​dat​ ​verzadigde​ ​vetten​ ​hartziekten​ ​veroorzaakt,​ ​dit resulteerde​ ​in​ ​diëten​ ​die​ ​​ ​verschoven​ ​van​ ​verzadigde​ ​dierlijke​ ​vetten,​ ​zoals​ ​boter,​ ​naar plantaardige​ ​oliën​ ​en​ ​margarine.
Echter,​ ​toen​ ​de​ ​mensen​ ​verzadigde​ ​vetten​ ​verlieten​ ​om​ ​ze​ ​te​ ​vervangen​ ​met​ ​transvetten, bleven​ ​de​ ​hartziekten​ ​een​ ​stabiele​ ​opwaartse​ ​klim​ ​houden.​

​Hoe​ ​agressiever​ ​de aanbevelingen​ ​voor​ ​vetarme​ ​diëten,​ ​hoe​ ​slechter​ ​deze​ ​trend​ ​is​ ​geworden.
Net​ ​als​ ​verzadigd​ ​vet​ ​is​ ​cholesterol​ ​ook​ ​gedemoniseerd.​ ​Onderzoek​ ​heeft​ ​helemaal​ ​geen correlatie​ ​tussen​ ​hoog​ ​cholesterol​ ​en​ ​hartziekten​ ​​ ​aangetoond.​ ​Desondanks​ ​houden​ ​veel, zelfs​ ​de​ ​meeste​ ​gezondheidswerkers,​ ​nog​ ​steeds​ ​vast​ ​aan​ ​het​ ​idee​ ​dat​ ​cholesterol​ ​het​ ​risico op​ ​hartziekten​ ​verhoogt.

Cholesterol​ ​is​ ​eigenlijk​ ​een​ ​van​ ​de​ ​belangrijkste​ ​moleculen​ ​in​ ​je​ ​lichaam;​ ​onmisbaar​ ​voor​ ​het opbouwen​ ​van​ ​cellen​ ​en​ ​voor​ ​het​ ​produceren​ ​van​ ​stress-​ ​en​ ​geslachtshormonen,​ ​evenals vitamine​ ​D.
Het​ ​is​ ​ook​ ​belangrijk​ ​voor​ ​de​ ​gezondheid​ ​van​ ​de​ ​hersenen.​ ​Lage​ ​niveaus​ ​van HDL-cholesterol​ ​zijn​ ​gekoppeld​ ​aan​ ​geheugenverlies​ ​en​ ​de​ ​ziekte​ ​van​ ​Alzheimer,​ ​en​ ​kan ook​ ​het​ ​risico​ ​op​ ​depressie,​ ​beroerte,​ ​gewelddadig​ ​gedrag​ ​en​ ​zelfmoord​ ​verhogen.

Aangezien​ ​de​ ​cholesterolhypothese​ ​onjuist​ ​is,​ ​betekent​ ​dit​ ​ook​ ​dat​ ​de​ ​aanbevolen therapieën​ ​-​ ​laag​ ​vet,​ ​cholesterolgehalte​ ​en​ ​cholesterolverlagende​ ​medicijnen​ ​-​ ​meer​ ​kwaad doen​ ​dan​ ​goed?
Er​ ​zijn​ ​verschillende​ ​cholesterolverlagende​ ​medicijnen.​ ​Volgens​ ​medische​ ​richtlijnen​ ​zijn statines​ ​de​ ​eerste​ ​keuze​ ​voor​ ​een​ ​arts​ ​om​ ​aan​ ​patiënten​ ​voor​ ​te​ ​schrijven.​ ​Statines​ ​remmen de​ ​aanmaak​ ​van​ ​cholesterol​ ​in​ ​de​ ​lever.
Onlangs​ ​verscheen​ ​er​ ​een​ ​artikel​ ​in​ ​het​ ​nrc​ ​waarin​ ​ze​ ​het​ ​hadden​ ​over​ ​de​ ​zin​ ​en​ ​onzin​ ​van statines⤵

http://www.nrc.nl/nieuws/2017/05/22/statines-zijn-zinloos-voor-vrijwel-gezonde-ouderen-98 00369-a1559919

Statines​ ​behandeling,​ ​​ ​is​ ​grotendeels​ ​schadelijk,​ ​kostbaar​ ​en​ ​heeft​ ​miljoenen​ ​mensen omgezet​ ​in​ ​patiënten​ ​wiens​ ​gezondheid​ ​negatief​ ​beïnvloed​ ​wordt​ ​door​ ​het​ ​medicijn.
Nederland​ ​alleen​ ​al​ ​telt​ ​1,2​ ​miljoen​ ​gebruikers​ ​van​ ​dit​ ​middel​ ​wat​ ​gebaseerd​ ​is​ ​op​ ​een onjuiste​ ​hypothese.​ ​Namelijk​ ​dat​ ​een​ ​hoog​ ​cholesterol​ ​het​ ​risico​ ​op​ ​hartziektes​ ​verhoogt.
Uit​ ​onderzoek​ ​is​ ​gebleken​ ​dat​ ​driekwart​ ​van​ ​mensen​ ​die​ ​een​ ​eerste​ ​hartaanval​ ​hebben, normaal​ ​cholesterol​ ​hebben.⤵

http://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/1104631

En​ ​gegevens​ ​van​ ​de​ ​bekende​ ​Framingham​ ​Heart​ ​Study​ ​toonden​ ​dat​ ​in​ ​de​ ​meeste leeftijdsgroepen,​ ​een​ ​hoog​ ​cholesterol​ ​niet​ ​geassocieerd​ ​was​ ​met​ ​meer​ ​sterfgevallen.⤵

http://jamanetwork.com/journals/jamainternalmedicine/article-abstract/617275

In​ ​feite,​ ​voor​ ​oudere​ ​mensen,​ ​waren​ ​sterfgevallen​ ​meer​ ​voorkomend​ ​bij​ ​lage​ ​cholesterol.​ ​Het onderzoek​ ​is​ ​duidelijk​ ​-​ ​statines​ ​worden​ ​voorgeschreven​ ​op​ ​basis​ ​van​ ​een​ ​onjuiste hypothese,​ ​en​ ​ze​ ​zijn​ ​niet​ ​onschadelijk.
Nadelen​ ​van​ ​statines
Statines​ ​blokkeren​ ​een​ ​enzym​ ​in​ ​de​ ​lever​ ​verantwoordelijk​ ​voor​ ​de​ ​aanmaak​ ​van​ ​cholesterol en​ ​de​ ​stof​ ​CoQ10,​ ​terwijl​ ​ze​ ​essentieel​ ​zijn​ ​voor​ ​het​ ​optimaal​ ​functioneren​ ​van​ ​het​ ​lichaam en​ ​de​ ​hersenen.

Bijwerkingen​ ​die​ ​statines​ ​kunnen​ ​veroorzaken​ ​zijn;

-​ ​Diabetes,​ ​statines​ ​verhogen​ ​de​ ​insulineresistentie,​ ​wat​ ​uiterst​ ​schadelijk​ ​voor​ ​de gezondheid​ ​kan​ ​zijn.​ ​Verhoogde​ ​insulineresistentie​ ​draagt​ ​​​bij​ ​aan​ ​chronische​ ​ontsteking​ ​in​ ​je lichaam,​ ​en​ ​ontsteking​ ​is​ ​het​ ​kenmerk​ ​van​ ​de​ ​meeste​ ​ziekten.​ ​In​ ​feite​ ​kan​ ​verhoogde insulineresistentie​ ​leiden​ ​tot​ ​hartziekten,​ ​wat​ ​ironisch​ ​genoeg​ ​de​ ​voornaamste​ ​reden​ ​is​ ​om​ ​in de​ ​eerste​ ​plaats​ ​een​ ​cholesterol​ ​verminderd​ ​geneesmiddel​ ​te​ ​nemen.
-​ ​Geboorte​ ​afwijkingen​ ​(​ ​moet​ ​nooit​ ​gebruikt​ ​worden​ ​door​ ​een​ ​zwangere​ ​vrouw​ ​of​ ​een​ ​vrouw die​ ​bezig​ ​is​ ​met​ ​zwangerschap!),
-​ ​Chronische​ ​vermoeidheid,​ ​spierpijn,​ ​spierverslapping,​ ​nierfalen,​ ​leverschade, hartfalen​ ​en​ ​kanker.

Documentaires​ ​die​ ​erg​ ​informatief​ ​zijn;

– Statin​ ​Nation​ ​—​ ​The​ ​Great​ ​Cholesterol​ ​Cover-Up
– Statin​ ​Nation​ ​II:​ ​What​ ​Really​ ​Causes​ ​Heart​ ​Disease?
– Literatuur;
– Why​ ​Animals​ ​Don’t​ ​Get​ ​Heart​ ​Attacks…But​ ​People​ ​Do!