5 vroege symptomen en waarschuwingssignalen van diabetes

 

 

Diabetes mellitus

 

algemeen bekend als diabetes (type II), is een metabolische aandoening die wordt gekenmerkt door hoge niveaus van suiker (glucose) in het bloed. Bij diabetes type 2 zijn de symptomen vaak minder acuut een meer sluipend, waardoor de aandoening minder snel wordt herkend.
Omdat type 2 diabetes kan leiden tot ernstige gezondheidscomplicaties, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van eventuele waarschuwingssignalen en getest te worden op diabetes.

 

als je deze symptomen hebt:

 

1. Overmatig / Frequent urineren
Als je vaak moet urineren, en met name ‘s nachts vaak opstaat ​​om de badkamer te gebruiken, kan het een symptoom van diabetes zijn. Als je diabetes hebt, wordt overmatig suiker (glucose) in je bloed opgebouwd. De nieren moeten heel hard werken om al die extra glucose te filteren en te absorberen.
2. Gewichtsverlies
Terwijl obesitas een risicofactor voor diabetes is, is het kwijtraken van pondjes zonder er wat voor te doen een teken van de ziekte. Gewichtsverlies in dergelijke gevallen gebeurt omdat het lichaam geen energie uit suikers kan halen waardoor het vetten gaat afbreken.
3. Huidproblemen
Jeukende huid, misschien het resultaat van droge huid, kan vaak een waarschuwingsteken van diabetes zijn, evenals andere huidcondities zoals Acanthosis nigricans.
4. Terugkerende infecties
Hoge bloedsuiker maakt mensen zeer gevoelig voor verschillende soorten infecties. De meest voorkomende plaatsen van infectie bij diabetespatiënten zijn de huid en urinewegen. Diabetici lijden frequent aan infecties die soms ook weer terugkeren. Dit gebeurt voornamelijk door een verzwakt immuunsysteem.
5. Wazig zicht
Door aantasting van de ooglens kunnen mensen met diabetes last krijgen van rode ogen en wazig of dubbel zien.