Het volgende soeprecept gaat je helpen om een heerlijk medicijn in een kom te bereiden die je helpt te beschermen tegen verkoudheid en griep. Geniet van het winterseizoen in optimale gezondheid met dit soeprecept
Gember knoflook soep recept:
Ingrediënten:
– Een Stuk ( ong. 5 cm) verse Gember in dunne plakjes
– 1,5 liter bottenbouillon (kip)
– 4 Groene uien gesneden in middelgrote stukken.
– 1 á 2 knoflookteentjes gehakt
– Champions optioneel
Bereidingswijze:
Meng de knoflook, uien, gemberplakken en champignons in een pot en giet een beetje bouillon. Laat het sudderen tot de ingrediënten verzachten en voeg vervolgens de rest van de bouillon toe.
Breng het mengsel aan de kook, en verlaag de hitte. Kook voor 20-30 minuten en je gember-knoflooksoep is klaar!
Je kunt ook andere groenten aan de soep toevoegen, om de smaak te verrijken en de effecten ervan te versterken. Je kunt het gedurende 3 dagen in de koelkast bewaren.
Basisrecept botten-bouillon
Ongeveer 2 kilo kippenbotten. Voldoende water om alles te bedekken. Je kunt nadien altijd bijvullen indien nodig, en 2 eetlepels appelazijn. Dit laat je 24 uur sudderen. Even door een zeef halen en klaar!