Prikkels bij allergische astma waar je voor moet uitkijken

Als jouw kind allergische astma heeft en in aanraking komt met deze prikkels, kan dat een aanval uitlokken, waardoor hij hoest, piept en moeite heeft om te ademen. Het is goed om te weten wat de triggers van je kind zijn, zodat je het kunt vermijden of in ieder geval ver weg houden.
Iedere persoon heeft zijn eigen triggers die zijn/haar astma prikkelen, maar er zijn een aantal gemeenschappelijke waar je voor kunt uitkijken.

Huisstofmijt

Deze kleine beestjes zijn een van de meest voorkomende prikkels van allergisch astma. Ze overleven op dode huidschilfers en verbergen zich in lakens, matrassen, kussens, dekens, gevulde speelgoed, tapijten, gordijnen en gestoffeerde meubels. Was beddengoed minstens één keer per week op 60 graden. Knuffels op dezelfde manier wassen. Er zijn ook speciale deklagen voor matrassen en kussens. Als het kan, verruil je tapijt, vloerkleed en andere stof materiaal voor hout, vinyl e.d.

Schimmel

Buiten groeit het in de bodem en planten puin, wat niet echt een gezondheidsprobleem vormt. Echter binnen is het een gevaar, het huist zich op vochtige plekken zoals douche, de keuken, raamkozijnen etc.. Het beste is om zoveel mogelijk het huis van vocht te ontdoen. Gebruik afzuigventilatoren in de douche en keuken, en gebruik ontvochtigers zoals vochtvreters. Dagelijks luchten is ook erg van belang. Je was in huis drogen is ook niet goed. Gebruik indien mogelijk een droger of zoveel mogelijk buiten hangen.

Dieren

Katten, honden, hamsters, vogels en andere bont en gevederde vriendjes kunnen ook astma triggers zijn. Als je geen huisdier hebt, is het beter om ze ook niet te nemen. Als je dat toch doet, probeer haar buiten te houden, of in ieder geval uit de slaapkamer van je kind en van gestoffeerde meubels en tapijten.

Stuifmeel

Pollen allergieën zijn afhankelijk van waar je woont en de tijd van het jaar. Bijvoorbeeld, pollen uit bomen is meestal een probleem in het voorjaar, terwijl gras in de zomer een probleem is. Onweersbuien kunnen ook veroorzaken dat planten hun pollen laten vallen. Houd rekening met lokale weersverwachtingen.

 


Rook

Er zijn een miljoen goede redenen om jezelf en je kind weg van tabaksrook te houden, en allergisch astma is een van hen. Rook is extra giftig voor jonge kinderen, omdat hun longen nog niet volgroeid zijn. Zorg ervoor dat niemand in je huis of auto rookt. Andere soorten rook, zoals uit houtkachels, kunnen ook astma verergeren.

Geuren

Veel huishoudelijke producten geven geuren af ​​die een astma-aanval kunnen veroorzaken. Dit omvat schoonmaakmiddelen met chloor, geurkaarsen, wierook, haarspray, luchtverfrissers, deodorants en parfums, verf en pesticiden. Kijk voor geurvrije persoonlijke verzorgingsproducten. Als je verf of pesticiden moet gebruiken, zorg ervoor dat je kind niet in de buurt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *