De Geweldige Voordelen Van Castor olie
Gedurende duizenden jaren hebben mensen de positieve effecten van castor olie ervaren. Tot voor kort, werd de echte kracht van castor olie echter niet binnen de wetenschappelijke gemeenschap bevestigd.
Hoewel deze olie als veilig en effectief werd gecategoriseerd, hebben de onderzoekers niet helemaal begrepen hoe het werkte – tot nu toe.
Tijdens het bestuderen van verschillende vetzuren in termen van hun vermogen om zich te binden aan bepaalde receptoren, hebben de onderzoekers van het Max Planck Instituut voor Hart- en Longonderzoek een link getroffen met ricinolzuur.
Dit vetzuur maakt ongeveer 90 procent van de castor olie uit. Gebaseerd op het gebruik ervan in traditionele en alternatieve geneeskunde, wilden de onderzoekers verder onderzoeken.
Zo ontdekten zij dat bij het innemen van de castor olie, de ricinoleïnezuur zich bindt aan specifieke receptoren in de darm en baarmoeder – wat weergeeft hoe deze olie weeën opwekkende en laxerende effecten aanmoedigt.
Dus als het lichaam klaar is voor de bevalling dan kan castor olie net het duwtje in de rug zijn.

〰Pijnverlichtend〰
Helaas, te veel mensen zoeken hun heil in krachtige farmaceutische pijnstillers wat enigszins begrijpelijk is, want eerlijk is eerlijk, pijn lijden is niet leuk. Of je nu lijdt aan spier- en gewrichtspijn, of maandelijkse menstruatiekrampen, castor olie kan helpen.
Gebaseerd op de anti-inflammatoire eigenschappen van deze olie, is het in staat om de pijn door artritis of letsel te verminderen. In een klinische trial van 2011 vonden onderzoekers dat castorolie de symptomen significant verbeterde bij reumatoïde artritis patiënten. 30 tot 40 ml gedurende 15 dagen verbeterde gewrichtspijn met meer dan 50 procent en stijfheid daalde met meer dan 48 procent.
Meer onderzoek
Dit effect is gedocumenteerd in een aantal studies, waaronder een andere klinische studie gepubliceerd in Phytotherapy Research. Onderzoekers hebben driemaal per dag patiënten met knieartrose een castorolie capsule gegeven. Zij gaven een andere groep patiënten het geneesmiddel diclofenac, ook drie keer per dag, beide gedurende vier weken.
Na afloop van deze studie verbeterden beide behandelingen de symptomen van knie artrose aanzienlijk. Bijwerkingen waren echter hoog onder de diclofenac gebruikers. In vergelijking produceerde castorolie geen schadelijke bijwerkingen. Er werd geconcludeerd dat deze voordelige olie kan worden gebruikt als een effectieve therapie optie voor degenen die aan deze ziekte lijden.
Voor degenen die last hebben van menstruele krampen, kan castorolie ook helpen tijdens deze ongemakkelijke, pijnlijke tijd van de maand. Naarmate de baarmoeder contracteert, triggert het de vrijlating van prostaglandines. Prostaglandines helpen de baarmoeder bij de aanspanning die nodig is om het slijmvlies tijdens de menstruatie af te stoten. Over het algemeen zullen hogere niveaus van deze stof leiden tot meer menstruele pijn.
Een zeer gunstige behandeling optie is een castor olie pack. Breng olie rechtstreeks aan op je huid, bedek het met een doek, leg er een warme kruik op en laat 30 tot 60 minuten zitten.

〰Bevordert regelmatige darmbewegingen〰

Zoals eerder vermeld, ontdekten de onderzoekers in Duitsland de mechanismen van castor olie. In tegenstelling tot eerdere theorieën, vonden ze dat ricinus zuur bindt aan het EP3-receptor gen. Bij het consumeren van dit vetzuur, gevonden in castorolie, activeer je darm- en baarmoeder-gladde spiercellen.
Zoals je kan voorstellen, is dit de reden waarom castorolie al eeuwenlang gebruikt wordt als een natuurlijk laxeermiddel en om de darmen schoon te maken voor een darmonderzoek of operatie. Volgens een studie van 2010 kan castor olie ook een effectieve oplossing zijn bij constipatie symptomen bij ouderen die gedurende 10 jaar of langer met het probleem liepen.
Het is belangrijk om te weten dat overdreven gebruik van castor olie tot diarree kan leiden. Als je gedurende drie opeenvolgende dagen één theelepel zuivere olie dagelijks drinkt, moet dit voldoende zijn om de bijbehorende problemen te verlichten. Als je de smaak niet lekker vindt, meng dan gewoon elke dosis in een sapje om de bitterheid tegen te gaan.

〰Voorkomt infectie en verbetert de immuunfunctie〰
Bij het dagelijks gebruik van castorolie hebben onderzoekers gevonden dat je de productie van T-lymfocyten effectief kan vergroten, die erom bekend staan dat ze een sleutelrol spelen in de immuunfunctie. Onderzoekers zagen dit binnen een dubbelblinde studie die lymfocyt waarden onder 36 gezonde personen onderzocht.
Zo vonden ze dat T11-cellen binnen een periode van 24 uur na de behandeling toegenomen waren. Deze toename weergeeft hoe het lichaam in staat is om defensiemechanismen te versterken- wat leidt tot een toename van antilichamen. T-cellen zijn in staat om schimmels, virussen, bacteriën en zelfs kankercellen te identificeren en te vernietigen.


〰Kan kanker voorkomen〰

Gebaseerd op het effect van castor olie op het lymfesysteem, zijn veel onderzoekers geïnteresseerd in hoe deze natuurlijke remedie bepaalde kankers beïnvloedt. Hoewel meer onderzoek moet worden uitgevoerd, blijkt dat castorolie de tumorgroei kan remmen. Binnen een studie, gepubliceerd in het International Journal of Toxicology, werd geconstateerd dat castor olie-extracten tumoren in muizen onderdrukken.
Onderzoekers vonden een vergelijkbaar effect bij het bestuderen van castor olie extract in relatie tot melanoom, aangezien apoptose (of dood) werd waargenomen in kankercellen.

Zoals je kunt lezen genoeg voordelen van Castorolie. Koop deze nu hier

Bronnen:
http://m.pnas.org/content/109/23/9179
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19288533
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19288533
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21168117
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19384733

https://hijamaencupping.nl/therapiecen…/product/castor-olie/