Gerst is goed voor het hart! Een Amerikaans onderzoek onder 22.000 mensen toonde aan dat wie ´s morgens de dag begon met hele granen, dus niet de industrie voorgekauwde cornflakes of cruesli, een verminderde kans van 29% heeft om tegen een hartfalen aan te lopen.

Talbienah beschermt tegen ziektes van het hart en de bloedsomloop, omdat het de slagaders beschermt tegen aderverkalking, met name de grote slagaders van het hart. Het beschermt ook tegen keelontsteking, vermindering van de doorbloeding en hartinfarct.

Ook wanneer je reeds getroffen bent door hart- en vaatproblemen kan Talbienah, met haar gezondheidsvoordelen, een belangrijke rol spelen in het voorkómen van het verergeren van de symptomen. Dit toont de wonderbaarlijke aard van de woorden van de Profeet (vrede zij met hem) aan.

Het is overgeleverd van cAa’ishah, dat de Profeet (vrede zij met hem) zei: “Talbienah verzacht het hart van de zieke persoon, en het neemt wat van het verdriet weg.”

(al-Boekhaarie en Moeslim)

Het recept:

Neem twee flinke eetlepels gerstbloem met zemelen, vervolgens voeg je hier een glas water aan en kook je het gedurende vijf minuten op een laag vuurtje. Als het klaar is kun je er nog een lepeltje honing aan toevoegen voor de smaak. Dit is goed voor 1 persoon.

 

talbina