waterdruppelAnas ibn Maalik (moge Allah tevreden met hem zijn) heeft gezegd: “De Profeet was gewoon om driemaal te ademen tijdens het drinken en dan te zeggen: “Het is meer dorstlessend, gezonder en werkt genezend.” (Sahieh Moeslim)

Anas heeft overgeleverd dat de Profeet (vrede zij met hem) degenen berispte die staand dronken. (Sahieh Moeslim)

Zittend drinken met kleine slokjes geeft je lichaam een ontspanrespons en zorgt er voor dat het zich werkelijk kan hydrateren. Zittend drinken maakt dat het water optimaal en soepel door je lichaam wordt opgenomen en voedend is voor alle functies in het lichaam. Zo doen ook de nieren hun zuiverende werking het beste!

Staande drinken daarentegen kan in tegenstelling tot zittende drinken, een disbalans brengen in de vochthuishouding van het lichaam en oprispingen in de hand werken. Sommige gezondheidsexperts waarschuwen dat staande drinken op de langere termijn zelfs schadelijke effecten kan hebben voor de maag (wand, klep) en het verteringssysteem.

Ook het drinken van grote hoeveelheden water ineens, is niet gezond. Je nieren kunnen geen grote hoeveelheden vocht ineens verwerken.