Wespentaille? Drink tomatensap!

Tomaten zijn heel gezond en bovendien ook lekker. Tomaten zitten vol stoffen die helpen om je lichaam gezond te houden en ziektes af te weren. Tomaten hebben een hoog caroteen-gehalte die ervoor zorgt dat het lichaam zelf meer vitamine A aan gaat maken. Naast de aanwezige caroteen, zitten er ook flavonoïden in, die voor een natuurlijk afweercapaciteit tegen cel ontsporing zorgen. Daarnaast bevatten tomaten kalium, vitamine B6, foliumzuur en niacine, deze stoffen samen zijn erg goed voor de gezondheid van je hart, bloedvaten en bloeddruk.

Interessant om te weten is dat tomaten ook kunnen helpen bij afvallen. Bij tomatensap in het bijzonder is gebleken uit een onderzoek dat het een groot effect heeft op het gewicht.

China Medical University in Taiwan heeft 8 weken lang en groep gezonde vrouwen tussen de 20 en 30 jaar met een BMI van ≥ 20 gevolgd. In deze 8 weken dronken ze dagelijks 280 ml tomatensap. De buikomvang, het gewicht en het vetpercentage van de vrouwen verminderden en hun taille omtrek nam met maar liefst 1,6 cm af! Dit terwijl er verder niets aan hun voedingspatroon werd veranderd.tomaat