Knoflook

Het gebruik van knoflook voor gezondheidsredenen is zo oud als de piramides. Vroeger werd het ingezet om te beschermen tegen ziektes en ter voorkoming van infecties. Vandaag de dag hebben moderne wetenschappelijke studies de gezondheidsvoordelen van knoflook bevestigd.

Knoflook bevat allicine, deze stof bezit krachtige medicinale eigenschappen. Het actieve bestanddeel allicine vormt zich wanneer je de knoflook perst of hakt. De stof alline wordt dan omgezet in allicine. Wanneer je knoflook verwerkt in gerechten kun je het beste dit even 10 minuten laten rusten na ‘t pletten/hakken. De stoffen kunnen dan met elkaar in contact komen en actief worden. Om het optimale eruit te halen dient het rauw geconsumeerd te worden. Verhitting zorgt er namelijk voor dat de werkzaamheid van deze belangrijke medicinale stof minder wordt.

Een kleine greep uit de vele voordelen op een rij:

  • Het ondersteund een goede gezondheid van de hart- en bloedvaten. • Het versterkt het immuunsysteem. • Het bezit krachtige antibacteriële, antivirale en antischimmel eigenschappen.  • Het bevat antioxidanten die beschermen tegen cel schade en veroudering.

Genoeg redenen dus om meer knoflook te consumeren.