Pijnstillers

Herbs with alternative medicine herbal supplements and pills

Herbs with alternative medicine herbal supplements and pills

Dat pijnstillers gevaarlijke neveneffecten kan hebben, is niet nieuw. Desondanks grijpen we er gemakkelijk naar als we ergens last van hebben. Ze werken vrijwel meteen maar een snelle oplossing is niet altijd de beste. Ze pakken de echte oorzaak niet aan en maskeren slechts de symptomen. Helaas is dit niet het enig nadeel want je krijgt er nog een waslijst aan bijwerkingen gratis bij.  Van nare interacties met andere medicatie naar maag-darm problemen, benauwdheid, nieraandoeningen en zelfs risico op een hartaanval, beroerte of overlijden bij chronisch gebruik.  Hoog tijd om het over een natuurlijke boeg te gooien. Graag deel ik dan ook een aantal uit de natuur gegrepen alternatieven met jullie.

Kruidnagel heeft van nature verdovende en ontstekingsremmende eigenschappen door het stofje eugenol. Als je goed leest in de bijsluiters van veel pijnstillers zie je dat er eugenol in zit als werkzame stof. Dus waarom niet meteen de bron gebruiken?

Gember remt de aanmaak van COX net zoals pijnstillers dit doen. Daarnaast remt het ook de aanmaak van lipoxygenase. Lipoxygenase zorgt ervoor dat een ontsteking in tact blijft. Gember pakt dus deze beide ontstekingsbevorderende stofjes aan. Bijzonder goed te gebruiken bij o.a. menstruatiepijn en migraine.

Kurkuma blijkt ook beter te zijn dan veel andere pijnstillers bij het verlichten van artritis, gewrichtspijn, stijfheid, spierspasmen en andere chronische aandoeningen.

Peper zit een stofje in dat piperine heet. Dit is een uitstekend middel gebleken bij de behandeling van pijn dat geassocieerd wordt met verschillende vormen van artritis. Het is een natuurlijke pijnstiller met een krachtig anti-inflammatoire component.

De combinatie van zwarte peper met kurkuma verhoogt overigens de opname en dus ook de werking van kurkuma.