Vasten, het beste van twee werelden.

Abu Dharr (moge Allah tevreden met hem zijn) heeft overgeleverd:

“Mijn geliefde Profeet (Allah’s vrede en zegeningen zij met hem) adviseerde me om drie zaken nooit achterwege te laten. Hij adviseerde me om Duha te bidden, om Witr te bidden voor het slapen gaan en om iedere maand drie dagen te vasten.” (Sunah An-Nasaa’i; 2404)

Het vasten kent vele voordelen vanuit het geloof zo ook lichamelijk. Wetenschappers van de University of Southern California hebben onderzoek gedaan naar de effecten van langdurig vasten. Uit het   onderzoek werd o.a. geconcludeerd dat langdurig vasten:

* Stamcellen stimuleerde nieuwe witte bloedcellen aan te maken. * Het lichaam oude en beschadigde cellen op doet ruimen . * PKA vermindert (enzym dat gelinkt is aan veroudering) in het  bloed.

Het vasten van meerdere dagen achter elkaar doet je gehele systeem opnieuw herstellen en opbouwen.aarde