Al het goede zit hem in het volgen van de sunnah van de Profeet vrede zij met hem….pak maar

Het nemen van een middagdutje (qailulah) was een gewoonte van onze geliefde Profeet Mohammed (vrede zij met hem) en zijn metgezellen (moge Allaah weltevreden over hen zijn). De Profeet (vrede zij met hem) heeft mensen sterk aanbevolen om een middagdutje te nemen.

Overgeleverd door Anas ibn Malik: “Doe een middagdutje, want de shayateen doen ‘s middags geen dutje.”
(Sahieh al jamie’, nr 4431, Sheikh al-Albaanie , Hasan verklaard)

Overgeleverd door Anas ibn Malik: “We waren gewoon het vrijdagsgebed te bidden met de Profeet om daarna terug te keren om een middagdutje te doen”.
( Sahieh al Boekhari & Muslim )

Onderzoek wijst uit dat een middagdutje goed is voor de productiviteit, creativiteit en geheugen. Mensen die dagelijks een middagdutje doen schijnen 37% minder kans op hart en vaatziekten te hebben. Je concentratievermogen krijgt een flinke boost en ook maakt het je alerter. Naast al deze voordelen is een middagdutje ook nog eens een prima middel om je stress niveau op een natuurlijke wijze drastisch te verminderen. Een korte middagdutje biedt niets anders dan voordelen.