lavandel

Onlangs heb ik een nieuwe ontdekking gedaan die ik jullie niet kan onthouden. Om mijn magnesium gehalte op peil te houden gebruik ik magnesium spray. Daar ik nogal een gevoelige huid heb zorgt deze spray bij mij voor huid irritatie. Dit maakte dat ik nalatig werd en vaker niet ging sprayen dan wel. Ik besloot het internet af te struinen in de hoop een oplossing te vinden die voor mij werkt. Ik stuitte op een blog van een dame die ongeveer hetzelfde probleem had. Ze besloot om magnesium olie te verwerken in body butter…Wat een super idee! Zo enthousiast als ik was ben ik er voor gegaan en ik moet zeggen het is geweldig! Geen last van huidirritatie en jeuk meer. Slechts enkele prikkelingen maar that’s it! Gemak dient de mens dus ikzelf hou het op zo min mogelijk ingrediënten. Bij het maken van body butter moet je een verhouding hanteren van ongeveer 75% vaste olie en 25% vloeibaar. Het recept is als volgt:

150 gram kokosolie  50 gram olijfolie (mag ook een ander soort zijn) 4 eetlepels magnesium olie Ongeveer 10 druppels etherische olie ( ik heb lavendel gebruikt )

Neem de olie en laat het smelten au bain marie. Nu moet het afkoelen totdat het gaat stollen ( koelkast versnelt het proces ). Daarna ga je het mixen totdat je een slagroom achtig substantie krijgt. Doe de magnesium en lavendel olie er nu bij en weer mixen tot het één geheel wordt. Et voilá magnesium body butter! Simpel toch?

Lavendel olie is verkrijgbaar bij www.sifha.nl.