Na zuurstof en water is magnesium het belangrijkste mineraal wat de mens nodig heeft. De belangrijkste functie van magnesium is dat het de enzymen in het lichaam activeert.  Ondanks dat magnesium in vele soorten voeding te vinden is blijkt uit onderzoek dat meer dan 60 % van de mensen in het westen met een tekort leven. Er bestaat een waslijst aan symptomen die gelinkt worden aan magnesium deficiëntie. Dit is ook niet zo vreemd want magnesium is cruciaal voor de gezondheid. Een licht tekort kan al leiden tot nervositeit, prikkelbaarheid, depressieve gevoelens, verwarring, tics, trillen, slapeloosheid etcetera. Mocht je jezelf herkennen in bovenstaande symptonen of voel je je futloos en ben je niet vooruit te branden? Probeer dan meer magnesium aan je dieet toe te voegen. Goede bronnen van magnesium zijn o.a. spinazie, noten, peulvruchten, rauwe cacao, zilvervliesrijst, avocado, makreel en broccoli.  Ook kun je magnesium aanvullen middels magnesium olie of magnesium vlokken. Dit is de meest veilige en effectieve manier van magnesium suppletie.

A heap of coarse-grained sea salt for bath on black granite flooring tiles arranged with a pink flower, sand and sea-shells, blur background, shallow depth
A heap of coarse-grained sea salt for bath on black granite flooring tiles arranged with a pink flower, sand and sea-shells, blur background, shallow depth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *