Zoete Amandelolie

Zoete amandelolie wordt gewonnen door middel van koude persing. Het bestaat uit enkelvoudige onverzadigde vetten, oliezuur, palmitinezuur, stearinezuur, alfalinoleenzuur en linolzuur. Het bevat de vitamines A, D en E. Amandelolie is geschikt voor zowel inwendig als uitwendig gebruik.

Gezondheidsvoordelen

Amandelolie heeft een ontstekingsremmende en lever beschermende werking. Bij inwendig gebruik verbetert het de darmbewegingen en zou het nuttig kunnen zijn bij darmontstekingen. Bij uitwendig gebruik is het als massageolie zeer geschikt vanwege de zachte geur en grote uitsmeerbaarheid. Het verzacht spierpijn, het gaat psoriasis en eczeem tegen en remt ook het verouderingsproces van de huid. Het maakt donkere kringen wat lichter en doet littekens verminderen.

Al met al een geweldig product om in huis te hebben voor zowel inwendig en uitwendig gebruik.

Zoete amandelolie is verkrijgbaar bij www.sifha.nlamandel