Decennia lang werden we geadviseerd om onze ei consumptie te beperken. Mensen geloofden dat als je cholesterol at, dit je cholesterol in het bloed zou verhogen en zou bijdragen aan hart- en vaatziekten. Inmiddels is dit allang achterhaald. Onze lever maakt grote hoeveelheden cholesterol aan maar wanneer we eieren eten (rijk aan cholesterol), past onze lever zich automatisch aan door minder cholesterol te produceren.

Eieren zitten vol Choline die de hersenfunctie, leverfunctie en hart- en vaatsysteem ondersteunen. Eieren zijn ook rijk aan Luteïne en Zeaxanthine, antioxidanten die je risico op oogziekten verlagen. Ze bevatten kwalitatief hoge dierlijke eiwitten die bijdragen aan spiermassa en een betere botgezondheid.

De wetenschap is het er over eens dat het eten van maximaal 3 eieren per dag veilig is voor gezonde mensen die gezond proberen te blijven. Waarom 3 hoor ik je al denken. Nou, dit omdat er nog geen studies zijn gedaan naar mensen die meer dan 3 eieren per dag consumeren.

Some fresh chicken brown eggs ready to cooking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *