Bijenpollen en hooikoorts.44590894 - lavender honey with bee pollen and honey comb

Naar schatting hebben twee miljoen Nederlanders last van hooikoorts. Hooikoorts is een allergische reactie van de slijmvliezen op pollen. Histamine is een stof die het lichaam aanmaakt en zorgt voor deze vervelende reactie.

Bijenpollen zijn kleine bolletjes van stuifmeel dat aan de pootjes van een bij blijft plakken wanneer hij van bloempje naar bloempje gaat. Bijenpollen bevatten een stofje ( quercetine ) die de aanmaak van histamine tegengaat en dus een remmende werking heeft op allergische reacties.

Bijenpollen bevatten ook een hoge dosis aan vitamines, mineralen en eiwitten. Een ware boost voor je immuunsysteem en weerstand. Ook komen ze goed van pas bij het herstel van spieren en andere lichaamsweefsels omdat ze rijk zijn aan antioxidanten, aminozuren en enzymen. Een ware superfood dus!

Als je met bijenpollen start bouw het dan langzaam op. Begin met enkele korreltjes en bouw het op naar een theelepel per dag tijdens de hooikoortsperiode of zoveel als jij nodig hebt.